Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Hvordan antioksidanter kan beskytte huden din

Ordet "antioksidanter" er mye brukt i sammenheng med hudpleieprodukter, men for de uten en vitenskapelig bakgrunn, betyr det ikke veldig mye. Antioksidanter er en viktig del av Green People sine økologiske produkter, og denne artikkelen er laget for å forklare litt mer om hvorfor vi inkluderer de og hvordan de er til nytte for huden din.

Hvordan frie radikaler kan bidra til tidlig aldring

Frie radikaler er små molekyler som både blir produsert av kroppens organer, samt gjennom miljøet hele tiden. Hudens produksjon av frie radikaler øker som følge av faktorer som sollys, stress, air condition, forurensning og ekstremvær.

Når de frie radikalene befinner seg på innsiden av kroppen vår utfører de en viktig rolle som energi overfører, men når de derimot befinner seg i huden vår har de kun negativ påvirkning. En av de vanligste frie radikalene dannes av to koblede oksygenmolekyler som har et manglende elektron. Det manglende elektronet gjør dem svært reaktive, og de vil angripe andre molekyler å gjøre opp for dette underskuddet. De kan angripe celler samtidig som de formerer seg i huden, og vil dermed stjele et elektron fra DNAet til cellekjernen. Dette skader cellens DNA, og neste gang cellen formerer seg vil ikke prosessen foregå på riktig måte, som deretter kan resultere i svake celler.

De vitale proteinene som holder huden ung og frisk; elastin og kollagen, vil over tid bli påvirket av de frie radikalenes handlinger. Hudens struktur svekkes, noe som fører til at huden vil bruke lengre tid på å komme seg etter visse bevegelser. Denne strukturelle skaden er mest synlig i de fine linjene de fleste av oss kjenner som 'kråke føtter' eller 'latter linjer'.
 
 

Antioksidanter i hudpleie

Antioksidanter er nyttig i hudpleieprodukter fordi de gir elektroner til frie radikaler i huden som ellers ville skadet de sunne hud cellenes DNA. Disse elektronene møter de frie radikalenes behov, og bevarer derfor hud cellene så de forblir de sunne og sterke selv etter formering.

  

Grønn te

Ekstrakt fra Grønn te er en av de viktigste kildene til antioksidanter i Green People sine produkter. Dette er en rik kilde til antioksidanter som kalles katekiner. Disse utfører kraftig aktivitet som står imot de frie radikalene, spesielt de som er skapt som følge av eksponering for forurensning, UV-lys og stress. Grønn te ekstrakt hemmer også aktiviteten av enzymet collagenase som er ansvarlig for å bryte ned og ødelegge kollagen. Ved å beskytte kollagenet, er integriteten til hudens struktur bevart.
  

Rosmarin

Green People bruker også ekstrakter fra Rosmarin som også inneholder antioksidanter som utfører sterk aktivitet som beskytter cellemembranenes fett og lipider mot de frie radikalene. Ved å beskytte disse lipidene vil cellemembranens funksjon opprettholdes og cellen vil derfor kunne leve lengre. Dette ekstraktet inneholder også stoffer som kalles flavonoider som utfører anti-inflammatorisk aktivitet, særlig ved å redusere dannelsen av prostaglandiner. Dette gjør rosmarinekstraktet ideell i hudpleieprodukter beregnet for bruk på sensitiv eller irritert hud.

   Perilla olje

Perilla frø olje inneholder eksepsjonelt høye nivåer av Omega-3 fettsyrer - så høyt som 60% alfa-linolensyre, med lavere nivåer av Omega-6 på rundt 14%. Perilla olje er en uvanlig kraftig antioksidant som betyr at fettsyrene er beskyttet mot oksidativ skade. Denne oljen er  ved at den ikke er fet, og er både reparerende og beroligende for huden.

 

Hudpleieprodukter rike på antioksidanter

Green People bruker antioksidanter i mange av sine hudpleieprodukter, spesielt de som brukes hver dag eller i miljøer der produksjon av de frie radikaler øker, for eksempel i solen.

Nedenstående produkter inneholder en eller flere sterke antioksidanter som grønn te ekstrakt, rosmarin ekstrakt og perilla olje.

Sun Lotion SPF 15

Sun Lotion SPF25

24 Hour Cream

Cool Down Moisturiser

Skin Guard Face Defence

Gentle Cleanse

Vita Min Mask

Day Solution

Eye Cream

Featured Products