Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Fotpleie

Når det kommer til skjønnhetspleie, er føttene det området av kroppen, vi forsømmer aller mest. Men de bærer oss ikke bare i fysisk forstand, de er også viktige for vår psykiske velbefinnende, da de representerer vårt fundament, indre styrke samt forbindelsen til jorden. Gi derfor føttene dine litt oppmerksomhet og pleie, de fortjener det!

"Hvis du går med ukomfortable sko er det stor risiko for at du får smerter i hælene dine. Du kan forebygge smerten ved å regelmessig å strekke akillessenen."

Sko

Foten din har opp mot 250.000 svettekjertler og skoene dine suger til seg opp mot 60 % av denne fukten som blir frigitt hver dag. Så skift ofte sko og la de tørke etter bruk. Unngå å kjøpe sko om morgenen, da føttene utvider seg i løpet av dagen. Når du prøver sko, bør du vinke med tærne for å forsikre deg om at de er romslige nok. Sko skal være komfortable og lette å ta på når du kjøper dem. Du må aldri gå ut ifra at de bare skal "gås til.¨

Tips til fotpleie - Mosjonèr føtter og ankler

Legg tolv glasskuler på gulvet. Samle dem opp en etter en med tærne og legg de i en skål. Bøy ankelen frem og tilbake og la foten rotere både med og mot klokken flere ganger om dagen, for å styrke dine føtter og ankler.

Når føttene dine skal skjemmes bort

• Følg nedenstående anvisning et par ganger i uken, hvis du vil ha sunne føtter.
• Fjern hard hud fra føttene dine ved hjelp av en pimpstein eller en fil.
• Ta fotbad i ca. ti minutter for å mykgjøre huden (tilsett en halv kopp Epsom salt eller fem dråper eterisk olje).
• Tørk føttene godt, særlig mellom tærne.
• Masser føttene med en fet fotkrem. Legg en hånd på hver side av foten din og press med tommelfingrene ned mot oversiden av foten samtidig som du presser tommelfingrene opp imot tærne.
• Masser fotrotsknoklene med lette, sirkulære bevegelser for å fjerne stivhet i anklene.

Slitne føtter

Slik kan du lindre slitne føtter:

• Etter en lang dag er et fotbad i en balje varmt vann tilsatt eteriske oljer eller Epsom salt tingen - glem ikke etterfølgende å smøre føttene dine med et godt lag fuktighetskrem.
• Legg et lag glasskuler i bunnen av en stor balje - nok til å dekke omkring tre fjerdedel av bunnen. Hell tilstrekkelig varmt vann i til å dekke føttene og tilsett en halv kopp Epsom salt og tre dråper av din yndlingsolje. Stikk føttene i baljen og la de gli lett over glasskulene. Fortsett denne lindrende massasjen i ca. ti minutter.
• Et avkjølende og forfriskende fotbad med peppermynte og eukalyptus kan gjøre underverker for slitne eller varme føtter. Tilsett fem dråper eterisk olje i det varme vannet og bad føttene i ti minutter.
• Har du kronisk kalde føtter, kan du prøve et varmende fotbad med ingefær. Tilsett en-to teskjeer friskrevet ingefær eller fem dråper ingefærolje til en balje varmt vann og bad føttene dine i minst ti minutter. Vask føttene og tørk de grundig.

Visste du...? Epsom salt

En oppløsning av Epsom salt (magnesiumsulfat) i vann trekker avfallsstoffer ut av kroppen, beroliger nervesystemet, reduserer hevelser og får musklene til å slappe av. Det er et naturlig mykgjørende middel, som samtidig fjerner døde hudceller. Du kan tilsette Epsom salt til badet ditt for å mykgjøre huden eller bruke det som et skrubbemiddel for å få bukt med tørre flekker. Epsom salt kan bli kvitt eller redusere hevelser og betennelser, og det er et godt middel til å avstresse huden.

Sure tær

Økologisk epleeddik er et glimrende soppbekjempende middel, som også fjerner lukt. Tilsett en halv kopp til en balje varmt vann og sett føttene i bløt i fem-ti minutter.

• Alternativt kan du bruke en halv kopp natron.
• Kjøp en naturbasert fotdeodorant og bruk den hver morgen, når du har vasket føttene dine.
• Spray skoene dine med en oppløsning av ammonium album eller alunitt.

Fotsopp

Fotsopp er som regel noe man pådrar seg i svømmehaller, boblebad og/eller i omkledningsrom. Tilstanden blir forverret hvis du lider av fotsvette, eller om du går med stramme sko og syntetiske sokker så huden ikke får puste. Fotsopp kan også være et symptom på overproduksjon av gjær i kroppen. Unngå sukker, fruktsaft, alkohol og brød bakt med gjær.

Ta et probiotisk kosttilskudd og forsøk deg med et soppbekjempende fotbad. Bland en halv kopp økologisk epleeddik med fem dråper te-tre eller manukaolje (begge er fremragende midler til bekjempelse av soppeinfeksjoner), samt fem dråper lavendelolje og hell det hele i en balje varmt vann. La føttene hvile i vannet i ti minutter. Tørk de grundig, særlig mellom tærne, og smør en dråpe te-tre eller manukaolje på det berørte området.

Visste du...? Soneterapi

Soneterapi er ikke alene en "gave" til føttene, den kan også lindre problemer på andre deler av kroppen. Soneterapeuter mener at hvert område på fotsålen korresponderer med et særlig organ eller område på kroppen. Skavanker eller ubalanse i for eksempel tarmsystemet eller nyrene viser seg i form av ømhet i det pågjeldende område på fotsålen. Ved å massere og stimulere det berørte område på føttene, vil den korresponderende delen av kroppen tilsvarende bli stimulert og ført tilbake til normal funksjon.

Hovne føtter

Det er normalt å ha litt hovne føtter, særlig i varmt vær, hvis du står hele dagen, spiser p-piller eller hyppig sitter med bena i kors. Føttene kan også svulme opp i den siste delen av graviditeten.

• Unngå for mye salt i kosten og undersøk om du lider av en mer grunnleggende sykdom. Hovne føtter kan også være et tegn på uregelmessigheter i hjerte, nyrer og lever og problemer relatert til det kardiovaskulære systemet. I tilfelle av lengre varende oppsvulming rådes det å søke lege.
• For å lindre tilstanden bør du sørge for å legge føttene opp. Bad dem eventuelt i kaldt vann først.
• Mosjoner mer for å stimulere hjerte og kretsløpet.

Tørre, ru føtter

Prøv denne behandling natten over - du vil bli forbauset over effekten:
• Vask og tørk føttene grundig.
• Masser hver fot godt med en sukkerbasert skrubbekrem - prøv Green People sin Sugar Scrub. Bruk små, sirkulære bevegelser og konsentrer deg særlig om områder med hard hud som f.eks. hælene.
• Vask etter med varmt vann.
• Smør føttene grundig med en fet krem til kropp eller en god fotkrem.
• Ta et par bomullsstrømper på i sengen.

Featured Products