Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Sunne hender-negler

Sunne hender

Hendene våre arbeider hardere enn noen annen del av kroppen. Hendene utsettes regelmessig for varme, kulde, UV-lys, vann og kjemikalier. Da de har relativt få fettkjertler tørker de raskere ut enn resten av kroppen. Det er derfor ikke så merkelig at de første tegn på aldersforandringer ofte viser seg på hendene. En god håndpleie er av avgjørende betydning for å holde hendene sunne og pene.

Daglig pleie

• Tørr hud ser ikke bare rynket ut, den blir også lett skadet.
• Sørg for at hendene dine er ordentlig tørket etter å ha vært i vann, ellers vil de - ganske ironisk - raskt tørke ut.
• Smør hendene dine med fuktighetskrem flere ganger om dagen.
• Stimuler blodomløpet og bli kvitt spenninger ved å bøye og strekke fingrene et par sekunder flere ganger om dagen.
• Beskytt hendene dine med gummihansker når du vasker opp, gjør rent eller arbeider i hagen.
• Bruk en solkrem med faktor spf 15 når du er utendørs.

Ukentlig pleie

En gang i uken bør du gi hendene dine en lett massasje med en sukkerbasert skrubbekrem (sugar scrub). Gni hendene med litt skrubbekrem og masser de i et minutts tid, vask deretter hendene med varmt vann. Tørk vekk overflødig fett i et papir og tørk de tørre.

Alternativt kan du lage ditt eget middel til å fjerne døde hudceller på hendene. Bland to spiseskjeer økologisk olivenolje med tre spiseskjeer sukker og følg instruksjonen ovenfor.

Hudpleie til tørre hender

• Bland en spiseskje økologisk honning med to spiseskjeer økologisk, usaltet smør. Smør blandingen ut over rene hender og masser den godt inn i huden i et par minutter. Tørk det overflødige fettet av med et papir.
• Prøv mosede poteter med melk (soja- eller kumelk). Masser blandingen inn i hendene dine, la den sitte på i to-tre minutter og rens og tørk hendene.
• For å gjenopprette hudens pH-balanse kan det være en god ide å vaske hendene i en oppløsning av økologisk epleeddik (en spiseskje epleeddik til 200ml vann).

Hold hendene dine rene

kitne hender er en av de hurtigste måter å tiltrekke og spre bakterier på. Det er ikke nok bare å vaske hender - bakterier trives på våte hender, så husk å tørke de godt. Hvis du er bekymret for eventuell smitte/spredning av bakterier, bør du velge flyende håndsåper som inneholder ekstrakt av te-tre og manuka. Begge ingredienser har en kraftig antibiotisk virkning, men i motsetning til visse bakteriedrepende stoffer er de ikke forbundet med en risiko for å skape bakteriell resistens overfor antibiotika eller skade miljøet.

Visste du...? Triclosan

Mange håndsåper inneholder kraftige bakteriedrepende stoffer som f.eks. triclosan. Men noe tyder på, at et stort forbruk av disse kan fremme antibiotika resistente bakterier som stafylokokkbakterien MRSA. Der er også fare for at triclosan reagerer med klorin i vann fra springen og danner giftige dioksiner som kan forstyrre hormonproduksjonen. Rester av triclosan i utslagsvann er særdeles giftige for alger - grunnlaget for næringskjeden i vannet - hvilket kan ha uheldige langtidsvirkninger for miljøet. Triclosan finnes i mange andre hudpleieprodukter, bl.a. såper, munnskyllevann, tannpasta, kosmetikk, deodoranter, barberskum og kremer, og det tilsettes også i stigende grad til leketøy, klær og husholdningsprodukter, vanligvis under navnet Microban.

Negler

eglene dine sin tilstand viser raskt tegn på stress, sykdom og dårlig kost. Neglene vokser med omkring 1 mm i uken, men veksten nedsettes hvis du ikke får den rette ernæring. Alminnelige mangelsymptomer er:

• Hvite flekker, hvilket kan bety mangel på sink eller skyldes bruk av P-piller.
• Sterkt buede eller skjøre negler kan være et tegn på mangel på A-vitaminer og kalk.
• Revner i neglene kan bety at du inntar for lite væske.
• Negle som fliser i endene, kan indikere en svekket produksjon av saltsyre eller en mangel på umettede fettsyrer i kosten din.
• Tørrhet og meget runde og kurvede negler kan være forårsaket av en mangel på B12-vitamin, eller et resultat av jernmangel.

Tips til pleie av neglene

• Fjern skitt og misfargning - rør en spiseskje sitronsaft ut i en kopp vann. Dypp neglene i væsken og masser i et par minutter.
• Ønsker du å herde myke negler kan du styrke de ved å dyppe neglene i varm, økologisk olivenolje i 20 minutter annenhver dag.

Kosthold som er nyttig for neglene

• Sørg for at minst halvparten av kosten din består av frisk frukt og rå grønnsaker for å sikre at du får de nødvendige vitaminer, mineraler og enzymer.
• Spis kost som er rik på svovl og silisium som brokkoli, fisk og løk, og inkluder matvarer som er rike på biotin som soja, ølgjær og fullkornsprodukter.
• Suppler kosten din med havtang (tarer) som er rik på vitaminer og mineraler.

Visste du...? Havtang (tarer)

Havtang inneholder flere vitaminer og mineraler i røtter, stengel og blader enn noen annen matvare. Den er særlig rik på jod, kalium, magnesium, kalk og jern, foruten mange sporstoffer. Dette brede spekteret av mineraler støtter stoffskiftets omsetning av de avgjørende umettede fettsyrene og øker blodtilførselen til huden. Jod har stor betydning for opprettholdelsen av en sunn skjoldbruskkjertel, som igjen er avgjørende for sunt hår, negler, hud og tenner.

Featured Products