Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Tid for detox

Friday, 18 February 2011  |  Admin

Hvorfor detox?

Kroppen har en medfødt og fantastiske evne til å søke helbred hvis vi tillater det. Når kroppen helbreder seg selv, helbreder den ikke selektivt, men alle sykdommer på alle nivåer. Helbred foregår fra topp til tå, på innsiden og utsiden, fra de større organer til de mindre og i motsatt rekkefølge av hvordan sykdommen kom til uttrykk (dvs. den siste sykdommen blir først renset ut).

Ved å gå over til et sunnere kosthold vil kroppen begynne å kvitte seg med giftstoffer som er lagret i vevet vårt. Dette gjøres som en enkel diffusjon fra et område med høy konsentrasjon til et område med lav konsentrasjon. Med et usunt kosthold, vil næringsstoffer sammen med giftstoffer komme inn i blodet og lymfe fra fordøyelsessystemet. Hvis konsentrasjonen er høyere enn giftstoffer i cellen vil diffusjonen foregå inn i cellen og lagres. Motsatt, hvis du har et sunt kosthold, vil konsentrasjonen av giftstoffer i den ekstracellulære væsken være lav, og cellene kan derfor begynne å avgifte toksiner til ekstracellulærvæsken og herfra til organer som, lever, nyrer, fordøyelsessystemet og huden. Skal du gjennomfører et rask skifte, som for eksempel under en detox, blir disse utskillelse organene overbelastet og kroppen går inn i en krise. Det er viktig å skille mellom en helsekrise og en sykdomskrise. Helsekrisen vises vanligvis etter en sunnere livsstils endring når kroppen er blitt sterk nok til å kvitte seg med giftstoffer. Den kan vare fra noen dager til flere uker. I denne tilstanden er det viktig å støtte kroppen med hvile, spise og drikke basisk og ha en positiv livsførsel.

Sammen med sunt kosthold, er det optimalt å fokusere på en ny livsstil som ytterligere støtter den positive endringen. Jo bedre du gjør det, jo lettere er det å finne tid til å trene, hvile, drikke vann, få lys og sol, puste riktig, tilbringe tid med mennesker du elsker og føler tilstedeværelsen av livskraft.

Daglig skjer det syre-genererende prosesser i kroppen vår. Dette er en normal del av stoffskiftet vårt (metabolisme); trening produserer melkesyre, fordøyelse av proteiner produserer fosforsyre og svovelsyre. Celle metabolisme produserer karbondioksid. En sterk og balansert kroppen kan lett skille ut disse syrene. Dette krever imidlertid et relativt base-basert kosthold over en lengre periode, noe som er mye lettere med en vegetarisk livsstil. Kjøtt er syredannende og mange personer med vanlige vestlige kosthold lider av en myriade av sykdommer som er forårsaket av vedvarende og kronisk syre overskudd.

Ulike typer detox

Du kan velge en langsom avgiftning av kroppen, bare ved å endre til en sunn livsstil, eller du kan velge en mer kontant detox. For å maksimere utbyttet av sistnevnte, er det fortsatt best hvis kroppen er basisk ved oppstart. I kun seks dager er det også mulig å gjennomføre en detox som tydelig merkes både fysisk og mentalt. Dette krever at man i 6 dager fyller kroppen med base-forming, rensende frisk drikke og tilhørende lik mat, mye vann, yoga eller annen trening, får hvile og støtter maksimalt oppunder kroppens behov. De fleste vil ha godt av å gi kropp og sjel en pause 1-2 ganger per år. Vi utfører jevnlig service på en hel del andre ting, men sjelden på kroppen vår, som faktisk utfører en fantastisk jobb hver dag.

Tips for en vellykket detox -(fremmer fordøyelsen og øker forbrenningen din)

Start dagen med - et glass avkjølt, kokt vann med saften av en halv sitron. Dette stimulerer stoffskiftet.

Drikk ikke vann til maten - vann utvanner gastrisk juice (består av protein-nedbrytende enzymer og saltsyre) og fordøyelsen blir påvirket negativt.

Tygg maten skikkelig - en travel livsstil hvor du ikke tygger maten skikkelig eller spiser i forbifarten reduserer enzym produksjonen og fører til dårlig opptak av viktige næringsstoffer.

Sterk og syltet mat - litt syltet agurk (uten sukker), ingefær eller en tabasco før et måltid fremmer fordøyelsen.

Slapp av når du spiser - stress hemmer frigjøring av magesyre. Ikke spis mens du sitter ved datamaskinen eller kjører bil.

Regelmessig mosjon gir fordøyelsessystemet oksygenrikt blod og øker forbrenningen - mosjoner før måltidet.

Spis mer fiber - gode kilder er frisk frukt eller tørkede frukter som fiken og svisker, grønnsaker og belgfrukter. Eller suppler kosten med linfrø eller Psyllium skall - drikke mye vann når du øker fiber inntaket.

Unngå å kombinere proteiner og karbohydrater i samme måltid - protein krever andre fordøyelse betingelser enn stivelsesholdig kosthold, unngå å kombinere proteiner som kjøtt, egg, ost og fisk med karbohydrater som brød, ris, pasta eller poteter i ett og samme måltid. Proteiner eller karbohydrater kan kombineres med salat, grønnsaker, vegetabilske oljer og nøtter.

Frukt er en slags "supermat" - det går raskt gjennom systemet, men ikke kombinere frukt med andre matvarer fordi det forstyrrer fordøyelsen av både stivelse og protein. Spis frisk frukt opptil 30 minutter før måltid, men ikke etter!

Økologiske produkter - avgiftnings prosessen er mye mer effektivt hvis du spiser økologiske produkter - det som er dyrket uten kunstgjødsel og har et høyere innhold av vitaminer og mineraler. Frukt og grønnsaker med sterk drenerende effekt er: epler, druer, kiwi, sitron, ananas, pærer, artisjokker, rødbeter, brokkoli, kål, gulrøtter, selleri, fennikel, purre, nesler og løk.

Supplerende kost under detox kuren

Følgende hjelper avgiftnings prosessen og / eller gir kroppen din de næringsstoffene den trenger:

    * Løs opp Psyllium skall eller linfrø i vann til en gele. Dette lindrer og smører mage- og tarmkanalen, hindrer forstoppelse og fjerner giftstoffer. Drikk alltid mye vann når du inntar ekstra fiber.
    * Tang (tare) gir kroppen kosttilskudd med viktige mineraler, vitaminer og sporstoffer. Tangen har også en rensende og en vanndrivende effekt, noe som ytterligere styrker avgiftnings prosessen.
    * Andre kosttilskudd er spirulina og chlorella. Begge kan svelges i pilleform, kapsler eller pulver.
    * Mariatistel er en god støtte for leveren din.
    * Ingefær stimulerer fordøyelsen.

Hva kan jeg spise under en detox?

Planlegg detox kur i god tid. I uken frem mot kuren unngå sort te, kaffe, sukker, søtsaker, lyst brød, kjøtt, alkohol og tobakk. Drikk mye vann og spis rikelig med fersk, økologisk frukt og grønnsaker, brun ris og dampede grønnsaker.

1. dag

Morgen: Drikk et glass avkjølt, kokt vann med saften av en halv sitron.

I løpet av dagen: spis økologiske druer. Spis minst en kilo i løpet av dagen. Drikk rikelig med vann, urtete (prøv peppermynte, kamille, ingefær eller Yogi-te) og ferskpresset gulrot, selleri og eple juice. Tynn ut all juice med vann i forholdet 1:1. Drikk åtte glass (ca. 200 ml i ett glass) med væske i døgnet, hvorav mer enn halvparten bør være fortynnet juice - resten skal være vann eller ikke-vanndrivende urtete.

2. dag

Gjenta 1. dag 

3. dag

Frokost: spis frisk frukt - så mye du ønsker og spesielt epler, ananas, druer, kiwi, sitrus, pærer. Drikk igjen store mengder vann og urtete. Hvis du ikke liker å spise frukt, kan du i stedet drikke nypresset juice eller lage en smoothie.

Lunsj: Spis så mye du ønsker av økologiske grønnsaker - velg frisk salat, tomat, artisjokker, rødbeter, brokkoli, kål, fennikel, purre, gulrøtter, selleri og løk.
- Rå eller dampet, hva du foretrekker - ha gjerne over frisk sitron. Drikk rikelig med vann og urtete.

Middag: Lag en suppe av strimlet kål, gulrøtter, selleri, ingefær, fennikel, purre, løk og friske urter - spesielt rosmarin, tilsett også litt chili. Drikk rikelig med vann og urtete.

Suppe: - kutt 1 løk, 1 gulrot, ¼ selleri, ¼ hodekål, purre og 1 ½ fennikel, 1ts fersk revet ingefær. Ha i en kjele med ca. ½ liter vann og tilsett rosmarin, litt chili og litt salt etter smak. Kok på lav varme til grønnsakene er møre. Spis som den er eller ha blandingen i en blender.

Bivirkninger av detox-kur

En detox kan fremprovosere både fysiske og psykiske reaksjoner. I takt med at giftstoffer arbeider seg fra fettvev og ut i blodbanen, kan man oppleve noe ubehag. Vanlige symptomer er: uren hud, utslett, hodepine, kroppslukt, dårlig ånde, kvalme og en rennende nese og vekslende diaré og forstoppelse. Du kan også oppleve influensalignende symptomer og humørsvingninger.

OBS! Hvis du har helseproblemer eller er gravid bør du unngå kuren eller kontakte lege først.

Husk også å gi huden en helsekur - velge produkter uten syntetiske kjemikalier. Green People tilbyr alt innen naturlig kroppspleie - www.greenpeople.no

 

Siste Nytt
Wednesday, 6 January 2016  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Friday, 20 November 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Wednesday, 11 November 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Thursday, 1 October 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Thursday, 24 September 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Monday, 13 July 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Thursday, 9 July 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Monday, 15 June 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Monday, 1 June 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Monday, 1 June 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Thursday, 28 May 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Monday, 18 May 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Sunday, 29 March 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Wednesday, 18 March 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Thursday, 5 February 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Thursday, 22 January 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Thursday, 15 January 2015  |  Hanne Celine

Green People vant i 2014 over 40 ulike utmerkelser for sine produkter. Her er en oppsummering fra året som har vært.

Posted in  Blog
Sunday, 11 January 2015  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Tuesday, 18 November 2014  |  Hanne Celine

Flotte økologiske gaver til hele familien. De reneste og mest naturlige og milde produktene. Serier spesielt utviklet med et høyt innhold av aktive virkestoffer.

Posted in  Blog
Monday, 3 November 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Thursday, 23 October 2014  |  Hanne Celine

Hibiskusblomsten er ikke kun vakker å se på, men når den brukes i produkter til personlig pleie har hibiskus mange fordeler for din hud.

Hibiskusplanten har eksotiske, levende kronblader som er formet som en trompet. Den blomstrer i en rekke farger, inkludert rød, blek gul og rosa og har lenge vært brukt som ingrediens i urtete og medisiner, tradisjonelt for å hjelpe mot tap av appetitt og til og med forkjølelser.

Posted in  Blog
Thursday, 16 October 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Friday, 3 October 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Thursday, 18 September 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Monday, 8 September 2014  |  Hanne Celine

3 for 2 på alle neutral scent produkter. Neutral scent produktene er helt fri for duft og er egnet for sensitiv hud eller de som foretrekker produkter uten duft.

Posted in  Blog
Monday, 18 August 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Wednesday, 9 July 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Tuesday, 1 July 2014  |  Hanne Celine

BIG SUMMER SALE på GREENPEOPLE!

Posted in  Blog
Wednesday, 18 June 2014  |  inger johanne
Posted in  Blog
Friday, 13 June 2014  |  Hanne Celine

Sommerens Nyhet. Alkoholfri Toner og Forfriskende Spray. Green People introduserer en helt ny, deilig og forfriskende fuktighets-boost til både ansikt og kropp.

Toning Hydrating Mist er et must have under lange og trøtte flyturer, forfriskende og fikser din mineralsminke, mykgjør huden etter barbering og håfjerning, dufter delikat av roser og appelsinblomst.

For å feire at vi lanserer dette unike produktet vil vi gi våre kunder 20% rabatt. Ha en fortsatt flott juni måned!

Posted in  Blog
Wednesday, 7 May 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Wednesday, 7 May 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Saturday, 3 May 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Thursday, 10 April 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Tuesday, 8 April 2014  |  Hanne Celine

Green People har sertifisert økologisk solkrem for hele familien. Rike på aktive ingredienser, naturlige antioksidaner og vitaminer fra Grønn Te, Avokado og Rosmarinekstrakt som støtter hudens immunforsvar og gir effektiv UVA/UVB beskyttelse.

Posted in  Blog
Wednesday, 5 March 2014  |  Hanne Celine
Posted in  Blog
Sunday, 9 February 2014  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 22 January 2014  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 8 January 2014  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 25 September 2013  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 12 July 2013  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 12 June 2013  |  inger johanne
Posted in  Blog
Wednesday, 29 May 2013  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 22 May 2013  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 2 May 2013  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 23 April 2013  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 29 November 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 31 October 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 11 October 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 4 October 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Sunday, 16 September 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 30 August 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 1 August 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 24 July 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 12 July 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Monday, 2 July 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 14 June 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 16 May 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 3 May 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 24 April 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 13 April 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 22 March 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 22 March 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 16 February 2012  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 14 December 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 17 November 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 26 October 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 4 October 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 20 September 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 30 August 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 23 August 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 17 August 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Monday, 27 June 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 15 June 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 31 May 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 24 May 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 4 May 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 12 April 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 6 April 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 30 March 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 22 March 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 16 March 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 1 March 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Thursday, 3 February 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 11 January 2011  |  Admin
Posted in  Blog
Monday, 20 December 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 10 December 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 8 December 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 30 November 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 16 November 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 16 November 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 9 November 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 2 November 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 26 October 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Monday, 11 October 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 1 October 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Wednesday, 15 September 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 3 September 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Friday, 13 August 2010  |  Admin
Posted in  Blog
Tuesday, 10 August 2010  |  Admin
Posted in  Blog