Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Eteriske oljer til hudpleie

Eteriske oljer inneholder den konsentrerte "essensen" av en plante - dens aktive virkestoffer, de helende egenskapene, samt energi og duft. Oljene utvinnes av blomster, blader, frukter, skall, frø, bark eller røtter. De fleste blir produsert ved dampdestillasjon, enkelte ved pressing eller uttrekk. Det finnes hundrevis av eteriske oljer som alle har sine helt unike egenskaper og karakteristika.

Eteriske oljer er meget konsentrerte - det går 2.000 roser til å produsere en flaske med 10 ml roseolje - så oljene er drøye; normalt er mellom ti og tyve dråper nok til 100 ml krem. De fordamper lett, men tas også lett opp gjennom huden. Mange hudpleieprodukter inneholder eteriske som er sammensatt ut fra deres helbredende egenskaper og ikke kun på grunn av deres duft. De påfølgende eteriske oljene er noen av de mest populære oljene som brukes i hud- og hårpleieprodukter.

Visste du...?

Eteriske oljer og helse

Eteriske oljer trenger inn i blodbanen og har en terapeutisk virkning på de indre organene som f.eks. tarmsystemet, lungene og nyrene.

Bergamottolje (citrus bergamia)

Utvinnes av skallet og kjernen fra bergamottfrukten. Oljen dufter søtt og har en beroligende og oppløftende virkning. Den er god til fet hud og bekjemper akner og uren hud.

Bemerk: Uraffinert bergamottolje inneholder bergapten (5-methoxypsoralen), som danner et giftstoff når det utsettes for sollys. I hudpleieprodukter skal det brukes raffinert bergamottolje, som er "bergaptenfri".

Lavendelolje (lavendula angusifolia)

Lavendelolje er en meget anvendelig olje med en beroligende og lindrende virkning, som får sjel og kropp til å slappe av. Den lignende oljen ved navn lavannin (lavannula hybrida super) har de samme egenskaper, men har en litt skarpere duft.

Lavendel reduserer inflammasjon og setter i gang sårhelings-prosessen. Den kan brukes ufortynnet på små områder av huden, ved ganske enkelt å dryppe den på småsår og insektbitt for å fremme helingen.

Mandarinolje (citrus reticulata)

En beroligende, lindrende olje, som er ideell til barn og velegnet under graviditet. Den hjelper til å fremme gendannelsen av celler og forebygger strekkmerker under graviditeten. Den brukes til å behandle fet hud og akner, og kan påføres direkte på uren hud.

Myrra (commiphora myrrha)

Utvinnes ved dampdestillasjon av myrrabuskens harpiks. Myrra er en av de eldste kjente duftstoffene. Den har rensende og lindrende egenskaper og er ideell til moden hud. Den heler infisert, sprukken og revnet hud.

Neroli (citrus aurantium)

Den eksotiske neroli olje utvinnes fra blomstene av pomeranstreet (appelsinblomst). Oljens søtlige blomsteraroma skaper en følelse av eufori og virker samtidig beroligende. Neroli er velegnet til alle hudtyper og aldre, men er særlig nyttig for den modne hud. Neroli dulmer betennelse, irritasjon og rødme. Den gir huden en penere glød og reduserer sprengte blodkar.

Kamille (anthemis nobilis)

Når denne oljen nettopp er blitt destillert, har den en fin lyseblå farge. Kamille har beroligende og lindrende egenskaper. Den brukes mot rødme og betennelse samt eksem, dermatitt og psoriasis, er likeledes ideell til uren hud og akner samt forebyggelse av arrdannelse.

Rosengeranium (pelargonium graveolens)

Dens sødmefylte duft av roser har en beroligende og samtidig forfriskende innvirkning på sansene. Oljen egner seg til alle hudtyper og balanserer sebumproduksjonen. Er dessuten egnet til betent hud.

Rosmarin (rosmarinus officinalis)

En olje som virker stimulerende, bekjemper stress og lindrer hovedpine. Oljen stimulerer blodomløpet til hodebunnen og er derfor velegnet til behandling av fett hår og hodebunn, psoriasis og flass.

Sandeltre (santalum austrocaledonicum)

Oljens kraftige aromatiske duft holder lenge, den er eksotisk og sensuell og bidrar til å berolige og fokusere sansene. Sandeltre er en fantastisk olje for huden, den bekjemper hudproblemer som tørr og sprukken hud, akner, psoriasis, eksem og utslett etter barbering.

Bemerk: Sandeltre (santalum album) fra India er en truet art. Oljer som er utvunnet av trær som dyrkes på bæredyktige drifter i Australasia (Santalum austrocaledonicum) kan brukes med god samvittighet.

Ylang-ylang (cananga odorata)

Ylang ylang, navnet betyr "blomstenes blomst" på malaysisk, har en sensuell, berusende og sødmefull duft. Den har i lang tid vært ansett som et afrodisiakum. Oljen virker beroligende og lindrende og anses for å være aromaterapiens "luktesalt". Den egner seg til alle hudtyper, men er særlig god til fet, irritert eller betent hud.

 

Featured Products