Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Økologisk krem - økologiske hudpleieprodukter

Hva er økologisk?

Flere og flere av oss går over til å spise økologisk og bruker naturlig kosttilskudd, men det er de færreste som overfører den samme logikken til deres bruk av ’naturlige’ eller ’økologiske’ hudpleieprodukter. De fleste kjøper fortsatt de vanlige merkene uten å overveie hva de inneholder.

I løpet av de siste 50 årene har det kommet et femsifret antall nye kjemikalier på markedet. Vi opptar et stort antall av disse stofferne fra mat, toalettartikler og fra miljøet. Det er ikke alene faren fra de enkelte kjemikalier som vekker bekymring, men også synergieffekten av denne ”cocktailen”. Slik som utviklingen er nå er det ingen som har overblikk over hvilke konsekvenser de mange syntetiske stoffene fører med seg. To konserveringsmidler kan for eksempel være tusen ganger mer potente og skadelige når de opptrer sammen enn hvis de brukes hver for seg.  

Bruker du en ekte økologisk krem?

Det er ikke lett å være en grønn forbruker. Det er mange såkalte ”naturlige”, ”rene” og ”økologiske” hudpleieprodukter på markedet. Men problemet er at det kan være et utall av forskjellige kjemikalier i såkalte naturlige toalettartikler og mange av dem er syntetiske.

Der er ennå ingen lovgivning i EU om økologisk sertifisering av kosmetikk og pleieprodukter. De eksisterende standardene for økologi i EU gjelder alene mat- og drikkevarer, men flere kontrollorganer har etablert deres egne standarder. Hvis du vil være sikker på at du kjøper ”ekte” økologisk hudpleie, bør du gå etter de økologiske symbolene fra en av de anerkjente instansene.

Green People tilbyr økologisk naturkosmetikk av høyeste kvalitet. Vi har vunnet atskillige priser og våre økologiske kvalitetsprodukter har vært på markedet i over 10 år. Du kan velge mellom rensekrem, ansiktsmaske, dag- og nattkrem, skrubb, selvbruner, cellulittkrem, serum og mye mer. Våre produkter er velegnet til sart hud og kan brukes av alle hudtyper inklusive tørr og fet hud, samt problemhud med tendens til eksem og psoriasis.

Alle Green People sine naturlige, økologiske produkter er fri for parabener, lanolin, parfyme, kunstige fargestoffer og alkohol. Våre produkter er ikke testet på dyr og inneholder ingen animalske ingredienser.

Visste du...? Opphoping av giftstoffer

Syntetiske kjemikalier brukes til fremstilling av billige naturlige hudpleie produkter, som i første instans virker behagelig på huden, men som ikke bidrar til dens pleie. I stedet belaster kjemikaliene kroppen din. Mange kvinner bruker 10-15  forskjellige hudpleie produkter om dagen. Opp mot 60 % av kjemikaliene som kommer i kontakt med huden din kan ende opp i blodet. Du kan i prinsippet absorbere opp til to kilo syntetisk fremstilte kjemikalier i året!
Økologisk merking

Hvis en vare er økologisk merket betyr det at denne varen skal være godkjent etter særlig strenge standarder. Det garanteres at det er brukt økologiske ingredienser i det naturlige hudpleie produkt, hvor det har vært mulig, og at alle ingredienser er miljøvennlige (nedbrytelige) og uten genetisk modifiserte ingredienser (GMO´er).
Miljømerkene Blomsten og Svanen tar dessverre ikke høyde for produktets innhold av økologiske ingredienser og kan derfor ikke sammenlignes med en økologisk sertifisering.

Det finnes muligheter for sertifisering i flere forskjellige land – f.eks. Soil Association og OFF (Økologisk Food Federation) i England, Ecocert i Frankrike, og USDA i USA.

I Tyskland bruker flere produsenter BDHI merket, som gir kunden en garanti for at varen er naturlig, men det er ikke en økologisk sertifisering.

Hvis en økologisk krem eller naturlig krem ikke er sertifisert, er det dessverre ingen grenser for hva produsenten kan skrive på selve produktet. Du har som kunde ingen sjanse for å vite om en såkalt ”økologisk” sjampo innholder mer enn bare ett par dråper økologi.

I Europa arbeides det i øyeblikket med en felles standard basert på Ecocert og Soil Association sine nåværende standarder.

På sertifiserte økologiske hudkremer og andre pleieprodukter kan ordet økologisk kun brukes hvis det er minimum 95 % økologiske ingredienser i varen. Hvis det er mindre end 70 % økologiske ingredienser skal det stå fremstilt med xx% økologiske ingredienser.

Ecocert skiller seg fra Engelske standarder og tillater sertifisering av økologiske hud- og hårprodukter med kun 10 % økologiske ingredienser.

I Norge har vi pt ingen felles økologisk sertifisering for kosmetikk, men dette jobbes med av ulike organer. Inntil videre må vi benytte oss av utenlandske standarder som nevnt ovenfor. Kikk alltid på produktets ingrediensliste, her vil det være oppgitt hvor økologisk produktet er.

Featured Products