Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Spørsmål

Se svar på våre mest stilte spørsmål. Klikk på et spørsmål nedenunder for å se svaret:

GenereltEmballasjeBionedbrytingsevneDyretestingIngredienser

 

Solkremer

Kan dere være sikre på at kjemikalier blir absorbert gjennom huden?

Inntil nylig har man trodd at huden var en effektiv barriere som motvirket eksterne substanser i å trenge inn i kroppen. Denne teorien ble utfordret på 1960-tallet ved utviklingen av medikamentet DMSO, som viste seg å transportere andre substanser gjennom hud-barrieren og inn til blodbanen.

Evnen mange kjemikalier har til å absorberes gjennom huden er nå allment akseptert og i noen tilfeller brukes det som metode i medisinering. Stoffer som nikotin og kvinnelige hormoner er nå rutinemessig administrert i form av et hudplaster og absorberes lett av kroppen. Studier har vist at de fleste stoffer kan absorberes gjennom huden og at opptil 60 % av ethvert stoff som brukes på huden kan komme trenge inn i kroppen på denne måten.

Tilbake til Spørsmål

Hvorfor er glyserin brukt i noen personlig pleie produkter? 

Glyserin er produsert under såpeproduksjon og har flere verdifulle egenskaper i hudpleieprodukter. For det første er det en humectant, som betyr at det hjelper til med å holde på fuktighet i kremer.

Den tidligste kjente håndkrem ble laget av like deler av glyserin og rosevann. I tillegg er glyserin et mykgjøringsmiddel, som betyr at det gjør at huden føles mykere og glattere og bidrar til å redusere rynker. Dette oppnås dels gjennom å danne et belegg på huden med et tynt lag med fet voks og dels ved å redusere vanntapet fra huden. Glyserin er også et løsemiddel og hjelper ulike ingredienser som brukes i mange kremer til å blande seg sammen.

Tilbake til Spørsmål

Er all glyserin ekstrakt fra vegetabilske kilder? 

Glyserin blir produsert ved å legge lut til fett og faste oljer. Det er et viktig biprodukt av såpe bransjen og kan produseres av nesten all slags fett, animalsk eller vegetabilsk. All glyserin som brukes i Green People produkter kommer enten fra kokos eller palmeolje, og er garantert å være av ikke-animalsk opprinnelse.

Tilbake til Spørsmål

Hvordan er solbeskyttelsesfiltrene (SPF) for solkremene kalkulert?  

For at en solbeskyttelse skal kunne hevde en bestemt sol beskyttelse faktor (SPF) må den inneholde en eller flere filtreringsagenter som er godkjent i henhold til europeisk lovgivning. Denne lovgivningen fastsetter ikke bare hvilke ingredienser som kan brukes, men gir også prosenter av hver ingrediens som det ferdige produktet må inneholde for å oppnå og kreve et gitt nivå av beskyttelse. Dette sikrer at sol-beskyttende produkter fra forskjellige produsenter med ulike ingredienser kan sammenlignes på en lik-for-lik basis.

Tilbake til Spørsmål

Hvilke aktive ingredienser bruker Green People som UV filtere i solkremer?

Green People bruker to forskjellige solbeskyttelser i våre solkremer. Den første er Titandioksid, et naturlig hvitt mineral som fungerer som en reflekterende barriere mot UVA-stråling. Da dette er allment kjent som ikke giftig og inert, er dette et solbeskyttelsende middel som er godkjent i henhold til europeisk lovgivning.
Den andre ingrediensen er et utdrag fra kanelblad ved navn Isoamyl P-methoxycinnamate. Dette er effektivt mot UVB-stråling og står også på den godkjente europeiske listen. Ved hjelp av disse to ingrediensene vi kan tilby effektiv og naturlig beskyttelse mot både UVA og UVB-stråling.

Tilbake til Spørsmål

Hva er forskjellen på urteinfusjon og blomstervann?

En urteinfusjon er laget ved å helle kokende eller nesten kokende vann på en mengde plantemateriale som kan være enten frisk eller tørket. Blandingen blir så rørt, dekket over, og må stå en periode, vanligvis 10 til 15 minutter før den blir silt. Herbalinfusjon brukes ofte for sine terapeutiske effekter, heller enn deres duft eller aroma.
Blomstervann på den andre siden er et biprodukt av prosessen som brukes til å produsere eteriske oljer og er vanligvis langt mer konsentrert enn en infusjon. Et godt eksempel på et blomstervann er rosevann; mye brukt som parfyme i mange hudpreparater.

Tilbake til Spørsmål

Hva er forskjellen på urteekstrakt og eterisk olje?  

Urter kan komme i flere former, inkludert fersk juice, tørket pulver, infusjoner, konsentrater og andre type ekstrakter. De fleste av disse beholder det brede spekteret av ingredienser som finnes i det opprinnelige plantematerialet og har dermed samme eller liknende terapeutiske egenskaper.

Eteriske oljer er utvunnet ved å trekke ut deler av planten gjennom en destilleringsprosess. De er svært konsentrerte og gjenskaper generelt lukt og smak av utgangspunktet. De har også sterke antiseptiske og antibakterielle egenskaper og kan bidra til å bevare andre ingredienser fra forringelse.

Tilbake til Spørsmål

Hva er meningen med sitrus-frø ekstrakt som brukes i noen hudpleie produkter?

Sitrus-frø ekstrakten som brukes i noen Green People formuleringer utgjør en del av vårt konserveringsmiddel systemet. Alle produkter som inneholder både olje og vannbaserte ingredienser som kremer, har muligheten til å støtte opp om bakterievekst og må inneholde noen form for konserveringsmiddel.

Green People foretrekker å bruke naturlige ingredienser når det er mulig og bruk av denne sitrus-frø ekstrakten betyr at vi kan bruke mindre mengder konserveringsmidler som sorbate kalium og natrium benzoate.

Tilbake til Spørsmål

Er det noen forskjell på sodium lauryl sulfat og ammonium lauryl sulfat?

Selv om de har lignende navn, har lignende funksjoner og begge kan bli hentet fra den samme plantekilden; kokosnøtt olje, er disse to ingrediensene ganske annerledes. Sodium Lauryl sulfat (SLS) er et anionisk overflateaktivt stoff og brukes som rensemiddel og skummingsmiddel i et bredt spekter av sjampo, boble-bad, flytende såpe og tannkrem. Det er kjent som hudirriterende og kan gi allergi når det brukes over en lengre periode.
Den molekylære strukturen av SLS er liten nok til at det kan trenge inn i de nedre lagene av huden der den er mest irriterende. Ammonium Lauryl sulfat (ALS) er også et anioniske overflateaktivt stoff brukt som rensende skummingsmiddel, men har en annen molekylær struktur. Denne forskjellen betyr at ALS-molekylet er mye større enn SLS og kan derfor ikke trenge gjennom de øvre lagene av huden, som gjør det mye mindre irriterende for huden. Green People bruker ikke SLS i og bruker kun ALS i svært få produkter, som alle er laget for å skulle skylles av kort tid etter påføring.

Tilbake til Spørsmål

Green People sier at de forplikter seg til å bruke økologiske ingredienser. Hvorfor inneholder da noen av produktene deres ikke-økologisk plantemateriale?

For å hevde at en ingrediens er økologisk må den produseres innen internasjonalt anerkjente standarder og bli sertifisert som økologisk av et godkjent organ som Soil Association, Organic Food Federation etc. Dessverre er det noe plantemateriale som ennå ikke er bekreftet av et av disse organene og derfor kan vi ikke hevde at de er økologiske, selv om de kan ha vært dyrket uten bruk av landbrukskjemikalier.

Eksempler inkluderer vegetabilsk glyserin, tang og Spirulina, og noen essensielle oljer som sandeltre, harpiks og myrra. Green People er stadig på jakt etter økologiske alternativer til ikke-økologiske ingredienser og vil bytte til økologisk så snart disse blir tilgjengelige.

Tilbake til Spørsmål

Jeg har begynt å bruke deres tannpasta og liker smaken veldig godt, men jeg får ikke mye skum når jeg pusser tennene. Hvorfor ikke det?  

Konvensjonelle tannkremer produserer skum fordi de inneholder vaskemidler som Sodium Lauryl sulfat (SLS). Disse ingrediensene forårsaker ofte hudirritasjon og kan være en medvirkende faktor i noen tilfeller av tannkjøtt sykdomer. Green People mener at bruk av skummingsmidler i tannpasta verken er nødvendig eller ønskelig, og tilfører følgelig ikke dette til noen av våre tannpleie produkter.

Tilbake til Spørsmål

Jeg har funnet ut at parfymen som brukes i mange hudpleie produkter forårsaker utslett og sensitiv hud. Inneholder Green People produktene parfyme?  

Begrepet ”parfyme” forårsaker mye forvirring i hudpleieprodukter. Teknisk sett er parfyme alt som er lagt til et produkt for å gi det en lukt eller odør. Begrepet parfyme eller duft angir ikke til forbruker om ingrediensene er naturlige eller syntetisk, eller hvor mange ingredienser som brukes - noen inneholder så mange som 200 forskjellige kjemikalier.

Syntetiske parfyme er blant de vanligste allergener og de er ofte utelatt fra hypoallergeniske formuleringer. Green People bruker ikke syntetiske parfymer, og den eneste duften som brukes er rent blomstervann og eteriske oljer. Slik kan kundene unngå spesifikke ingredienser, da vi lister hver eneste ingrediens som brukes i alle våre produkter, i stedet for bruke ”dekke-termer” som "parfyme".

Tilbake til Spørsmål

En stund nå har jeg lidd av mageproblemer og jeg har nå fått vite at jeg har irritabel tarm syndrom. Bortsett fra å holde meg unna noen typer mat, er det noen som helst måte å bedre dette på?

Irritabel tarm syndrom medfører et bredt spekter av symptomer, inkludert vekslende forstoppelse og diaré, samt magekramper. En av de mest effektive måter å kontrollere denne tilstanden er å øke inntaket av oppløselig kostfiber.

Når det blir oppløst i vann dannes en myk gel som lindrer slimhinnen i tarmen og bidrar til å forhindre svingninger mellom forstoppelse og diaré. En ideell kilde til oppløselige fiber er linfrø, som brukes i Green People sine Omega 3 i 1 Fuel, og tas de daglig kan de bidra til å redusere problemet.

Tilbake til Spørsmål

Jeg leser stadig om essensielle fettsyrer, spesielt omega-3 og omega-6 fettsyrer. Hva er forskjellen på disse og hvordan type mat inneholder disse fettsyrene?

Matfett består av blandinger av fettsyrer, som igjen omfatter forskjellige fettstoffer som inneholder ulike blandinger av fettsyrer. Det finnes mange forskjellige fettsyrer, men bare to anses som avgjørende for menneskers helse. Disse kalles omega-3 og Omega-6 fettsyrer, og da kroppen ikke kan syntetisere dem må de komme fra maten vi spiser.

Mens disse to fettsyrene arbeider tett sammen, har de ulike funksjoner og kan ikke ombyttes. Omega-6 fettsyrer finnes i mange planteoljer og få mennesker mangler disse, men omega-3 fettsyrer er mindre vanlig i våre dietter og noen mennesker vil dra nytte av å supplere sitt kosthold med dem. For ytterligere informasjon om dette kan du lese artikkelen med tittelen "essensielle fettsyrer” på dette nettstedet.

Tilbake til Spørsmål

Hvorfor bruker dere plastikkflasker og ikke glass til produktene deres?

Det er tre hovedgrunner til at vi bruker plastflasker for pakking av mesteparten av vårt produktspekter. Den første er at denne emballasjen gir best beskyttelse for produktet da det reduserer risikoen for bakteriell forurensning. Dette betyr at vi kan bruke mindre konserveringsmidler i formuleringer.

Den andre grunnen er at fremskrittene i plast industrien betyr at materialet vi bruker er generelt mindre miljøskadelige enn noen andre former for emballasje. De er resirkulerbare, biologisk nedbrytbare, kan brennes uten å slippe ut usunne eller skadelige gasser og koster langt mindre i pris og drivstoff til transport. Den tredje grunnen er at forbrukerens sikkerhet; så mange av produktene blir brukt i badekar eller dusj der bruk av glass kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Tilbake til Spørsmål

Hvorfor bruker dere polystyren biter som postordre emballasje materiell?

De ispoor-liknende bitene som vi kjøper for å beskytte dine produkter i transport er laget av mais stivelse og er 100 % nedbrytbare. Men vi bruker de polystyren bitene vi selv mottar i varer levert til oss. Så det er mulig at pakken kommer pakket med polystyren, men dette er bare fordi vi gjenbruker disse i stedet for å kaste de.

Tilbake til Spørsmål

Hvorfor unngår dere ingredienser som DEA, TEA og Padimate-O i produktene deres?

Disse ingrediensene er blant de som er kjent for å være allergifremkallende og irriterende. De kan også frigi små mengder formaldehyd når de nedbrytes. Formaldehyd er sterkt irriterende og er også kjent for å være kreftfremkallende.

Tilbake til Spørsmål

Hvis jeg spiser økologisk mat, hvorfor må jeg i tillegg bruke økologisk hudpleie?  

Huden består av flere lipid-holdige lag. Som med alle lipid membraner kan også huden lett gjennomsyres av lipid-løselig materiale. Når en kjemikalie får tilgang til dermis, er vanligvis rask og fullstendig absorpsjon til blodet sikret.

Rundt 75 000 kjemikalier kan komme i kontakt med huden din og du absorbere opptil 60 % av stoffet som blir påført. Forskjeller i hudens struktur og tilstand påvirker i hvilken grad kjemikalier kan trenge gjennom huden. Når huden er skadet på grunn av slitasje eller kjemisk irritasjon, øker denne gjennomtrengning av kjemikalier ytterligere.

Bruk av kjemisk baserte hudpleieprodukter legger seg til den byrden av giftstoffer som vi må håndtere. Ved å bruke økologiske hudpleieprodukter du kan bidra til å redusere den giftige belastningen på kroppen og på miljøet.

Tilbake til Spørsmål

Hvorfor er noen av formuleringene deres ikke 100% økologisk?

Det er mulig å lage hudpleieprodukter som bare inneholder oljer, fett og voks ved bruk av 100 % økologiske ingredienser.

Men produkter som kremer, sjampoer og balsamer som inneholder urteinfusjoner og blomstervann må også inneholde ingredienser som emulgeringsmidler, surfaktanter og noe slags konserveringsmiddel system - uten dem kunne de ikke bli laget, ville ikke fungert, og ikke ville være trygge å bruke.

Selv om mange av disse ingrediensene er tilgjengelig fra naturlige kilder, er de ikke tilgjengelige i en økologisk form på det nåværende tidspunktet. Selv vanlige ingredienser som glyserin er ennå ikke tilgjengelig som sertifisert økologisk. Vi jobber tett med ingrediens leverandører for å utvikle økologiske former for at mange av disse ingrediensene skal innføres så snart som mulig.

Tilbake til Spørsmål

Hvorfor høres mange av ingrediensene deres ut som kjemikalier?

Under EF-lovgivning må alle ingrediensene ha sitt latinske INCI navn (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients). Noen produsenter bruker dette for å bekle eller skjule den sanne natur av ingrediensene de bruker. Vi bruker helt naturlige, og der det er mulig, økologiske ingredienser i våre produkter.

Ordlisten på dette nettstedet inneholder alle ingredienser som vi bruker og gir deres felles navn og kilder. Enkelte ingredienser kan høres ut kjemikalier selv om de er fra naturlige kilder. Eksempler inkluderer skummingsmidler, for eksempel Dekyl glukoside som kommer fra mais, emulgeringsmidler, f.eks Cetearyl alcohol – som ikke er en alkohol, men fet voks utvunnet fra planteoljer, eller konserveringsmidler, f.eks Phenoxyethanol, som er nødvendig for å gi produktet minst 30 måneders holdbarhet.

Tilbake til Spørsmål

Er produktene deres egnet til sensitiv hud?  

Green People produktene er basert på rene, naturlige, sertifiserte økologiske ingredienser. Alle våre formuleringer er svært milde. De absorberes lett inn i huden og blokkere ikke porene. Våre produkter er fri for Sodium Lauryl / Laureth sulfat, kjemiske irritanter, kunstige dufter, syntetiske fargestoffer og alkohol (etanol). Hvis du har veldig sensitiv hud er det en god ide å bruke våre Organisk Base ”uten-duft" formuleringer. Som en generell forholdsregel anbefaler vi en ”flekk-testing” utført før første påføring. Underarmen er egnet til dette.

Tilbake til Spørsmål

Jeg ser at mange av Green People produktene inneholder eteriske oljer. Er disse ufarlige å bruke under graviditet?  

Det har vært mange misvisende råd i media de siste årene om de antatte farene ved å bruke eteriske oljer under svangerskapet. Dessverre er disse artiklene generelt tatt ut av kontekst og det som oppfattes som risiko er sterkt overdrevet. Ofte er disse artiklene skrevet av journalister eller selvutnevnt Aroma terapeuter med liten eller ingen kunnskap om eteriske oljer, og de skriver kun om tidligere feil-informasjon.

Et fåtall eteriske oljer er spesielt betegnet som usikkert å bruke under graviditet - disse omfatter poleimynte, salvie og tuja. Grunnen til at disse har fått dette ryktet er at kvinner fra gammelt av har bevisst misbrukt disse oljene i misforstått forsøk på å fremprovosere aborter. De har inntatt store mengder (30 ml) av den rene eteriske oljen i forsøk på å skade seg selv ved å gjøre det.

Sannheten er at bruk av eteriske oljer utvannet ved normale nivåer på mellom 2-5 % i produkter beregnet for applikasjon har aldri vist å ha noen negativ effekt overhodet under svangerskapet. Alle Green People sine produkter som inneholder eteriske oljer bruker oljene i konsentrasjoner på mindre enn 5% derfor kan alle Green People sine personlig pleie produkter trygt brukes under graviditet.

Tilbake til Spørsmål

Hva er deres polise når det kommer til dyretesting?

Green People er, og har alltid vært, helt imot enhver grusomhet mot dyr.

Siden starten av Green People i 1997 har vi operert etter følgende prinsipper:

• Vi har aldri utført eller bestilt dyreforsøk av råmateriale, kosmetiske ingredienser eller ferdig produkt. Alle Green People produkter er testet på frivillige.
• Vi har ikke og vil ikke bruke ingredienser som er laget av produsenter som utfører eller benytter seg av dyretesting av kosmetiske ingredienser.

Tilbake til Spørsmål

Inneholder noen av produktene deres parabener?

Nei, ingen av Green People sine produkter inneholder parabener.

Tilbake til Spørsmål

Jeg skal snart reise til et miljømessig sensitivt område. Er deres produkter biologisk nedbrytbare?  

De fleste av ingrediensene som brukes i Green People sine formuleringer er 100 % kompatible med naturen og nedbrytes svært lett. Disse inkluderer ingredienser som planteoljer, urteinfusjoner, blomstervann og eteriske oljer.
De aktive og funksjonelle ingrediensene som brukes i våre produkter kommer fra naturlige kilder og brytes dermed lett ned. Eksempler er emulgeringsmidler hentet fra olivenolje og palmeolje, og skummingsmidler fra kokosolje- og maisolje. I tillegg til å være lett nedbrytbare, er disse ingrediensene også miljøvennlig, og alle er godkjent under det skandinaviske Svanemerket; en av de strengeste miljøkravene i verden. De konserverende systemene vi bruker er også valgt fordi de har minimal miljøpåvirkning og er lett nedbrytbare.

Tilbake til Spørsmål

Hvorfor har noen av produktene deres i esker? Er ikke dette miljø uvennlig?

Vi visste at bruk av emballasje på noen av produktene våre ville være litt kontroversielt for noen av kundene våre, hvorav mange er miljøbevisst. Men vi emballerer de ikke av markedsførings grunner. Problemet som førte oss til at vi var nødt til å emballere produktene var rett og slett så streng EU-lovgivning om informasjonen som skal gis på produktinnpakningen av vi simplethen ikke hadde mer plass på selve produktet.

Emballasjen gir oss mye mer plass hvor vi kan trykke den nødvendige informasjonen. For eksempel må produktbeskrivelsen, ingrediensene, bruksanvisning og størrelsen alle være i samme synsfelt, og det er i tillegg størrelses begrensninger i forhold til hvordan det skal se ut. Vi selger også i ulike europeiske markeder og må ha noe av teksten på morsmålet i landet der vi selger. Vi har ikke råd til å skrive ut forskjellige etiketter for hvert land, da vi er for små til det. Så det er mye informasjon å komme på en liten tube eller flaske!

Emballasjen er laget av 50 % resirkulert papp og 50 % fra bærekraftig mykt tre fra skandinaviske skoger. Blekket som benyttes er miljøvennlig og ikke løsemiddelbasert.

Tilbake til Spørsmål

Hvorfor inneholder ikke tannkremen deres fluorid?

Vi bruker ikke fluor i tannkrem fordi vi mener at medikamenter ikke bør opptas via tannkrem når du rengjør tennene. Fluor (som hvis man tar det via tannkremen trenger inn i blodbanen, som igjen ikke har noe å gjøre med at det kommer i kontakt med tennene) har en herdende effekt på skjelettet.

Dette gjør at sannsynligheten for å brekke og briste bein øker. Denne hardnede effekten på bein er også veldig negativ, for eksempel for de som lider av osteoporose. Derfor, ved å tilby tannkrem uten fluor, gir vi forbrukere valget om tilskudd av fluor i stedet for å tvinge kundene til å ta medisiner som de kanskje ikke liker.
Hvis de ønsker å ta ekstra fluor de kan kjøpe fluortabletter. Enhver med et variert kosthold vil allikevel innta tilstrekkelig med fluor.

Tilbake til Spørsmål

Kan produktene deres brukes ved tilfelle av kløende hodebunn?

De mest aggressive ingrediensene i sjampo er vaskemidler eller tensider som brukes til å skumme og rense. Av disse er det mest brukte Sodium Lauryl Sulfat og Sodium Laureth Sulfat. Begge disse er kjent for å forårsake hudirritasjon - faktisk den første er et standard hudirriterende middel sammenliknet med andre ingredienser som er vurdert. Å unngå produkter som inneholder disse ingrediensene vil ofte hjelpe.

Såvidt det gjelder Green People produkter, vil vi anbefale vår Rosemary sjampo og balsam som er laget med de mildeste rengjøringsmidler og er ideelle for kløende hodebunn. Noe annet som er viktig å huske på er at rester av sjampo igjen i hodebunnen, uansett hvor mild, vil irritere og forverre tørrhet og kløe. Det er viktig å skylle håret og hodebunnen veldig grundig etter vask for å fjerne alle spor av sjampo før du bruker en balsam.

Langsiktig tørrhet i hud og hodebunn kan tyde på at noen form for kosttilskudd mangler. De fleste forhold med tørr hud kan bekjempes med kosttilskudd av omega-3 og omega-6 fettsyrer - essensielle næringsstoffer som ofte mangler i vestlige dietter. Å ta disse i form av væske-tillegg ville korrigere eventuell kosttilskudd ubalanse og kan rette på de grunnleggende årsakene til problemet ditt. Green People Omega Fuel 3:1 ratio tatt hver dag i minst 1 måned ville være den beste måten å supplere med disse på.

Tilbake til Spørsmål

Hvorfor produserer dere ikke større størrelser av produktene deres?

Vi har ikke noen umiddelbare planer om å tilby store størrelser for øyeblikket. Det er noen hovedsakelige grunner for det, men det er også problemer som vi for øyeblikket ikke er i stand til å overvinne:

1. Vi er et lite selskap, og beholderne må kjøpes i titusener. Vi har ikke tilstrekkelig etterspørsel til å rettferdiggjøre et slikt kjøp. (For ikke å nevne pakningsdesign osv.).
2. Våre produkter er laget av naturlige ingredienser og har derfor ikke naturlig konserveringsmiddel systemer.

Disse konserveringsmidlene er ikke sterke nok til å arbeide i bulk mengder. Så jo større størrelse, jo sterkere konserveringsmidler – og vi ønsker ikke å kompromittere våre produkter. (Vi har absolutt ikke ønske om å produsere to formuleringer av det samme produktet avhengig av pakningsstørrelse).
Vi vet det er et behov for store størrelser, og det ville være miljømessige fordeler, og vi har derfor vage langsiktige planer for å tilby dette, men det er ikke mulig for øyeblikket, eller i overskuelig framtid.

Tilbake til Spørsmål

Er plastikkemballasjen deres ufarlig og er den biologisk nedbrytbar?

Plasten vi bruker på produktene våre er enten PP eller HDPE. I begge tilfellene består materialet av lange molekyle kjeder laget av karbon og hydrogen. Disse materialene kan resirkuleres, er fullstendig biologisk nedbrytbart, og hvis de brennes frigis bare karbondioksid og vann. De er inerte stoffer og reagerer ikke med eller påvirker produktene pakket i dem.

Vær oppmerksom på at vi aldri bruker PVC eller noen annen form for plast. Ikke noe av plasten vi bruker inneholder ftalater i noen form. Det er tre gunner til at vi ikke bruker glass emballasje. For det første er ikke glass et trygt materiale å bruke i bad og dusj da det vil knuse hvis det mistes på harde overflater. Deretter er glass veldig tungt og kostbart å transportere og vil legge betydelig til kostnaden av produktene, som igjen vil gjør de unødvendig dyre. For det tredje er kostnaden for miljøet ved bruk av glass svært høy sammenlignet med PP eller HDPE.

Tatt i betraktning den energien som trengs for å produsere glass (enten fra resirkulert materiale eller fra bunnen), og deretter å transportere det betyr det at opptil tre ganger så mye energi går med til å lage en glassbeholder sammenlignet med en i plastikk. I tillegg er det faktum at selvom glass er skikkelig resirkulert vil det aldri brytes ned og bidrar dermed til oppbygging av avfall som forurenser jorden. Samlet sett mener vi at vår bruk av utvalgt plast er helt berettiget, selv om vi kontinuerlig overvåker situasjonen og vurdere all utviklingen i ny emballasje, om og når de skjer.

Symbolene som er tildelt de ulike plasttypene er høyst unødvendige for at selve resirkuleringsprosessen skal bli gjennomført. Følgende beskrivelse av prosessen er hentet fra denne linken http://www.wasteonline.org.uk/
Mekanisk resirkulering av plast refererer til prosesser som involverer smelting, makulering eller korning av avfallplast. Plast skal sorteres før mekanisk gjenvinning. I Storbritannia er for øyeblikket mesteparten av sorteringen av mekanisk resirkulering gjort av opplært personell som manuelt sorterer plasten i polymer type og / eller farge. Teknologi blir innført for å sortere plast automatisk, ved hjelp av ulike teknikker som røntgen fluorescens, infrarød og nær infrarød spektroskopi, elektrostatikk og flotasjon. Etter sortering blir plasten enten smeltet ned direkte og støpt inn i en ny form, eller smeltet ned etter å ha blitt makulert i flak og laget om til et granulat kalt regranulate.

Det er ikke nødvendig at plasttype nummeret plasseres på emballasjen for at noen av de ovennevnte prosessene skal bli gjennomført.
For tiden bruker vi HDPE (type 2) for våre flasker og PP (type 5) for luftfri pumper. Krukkene for Body Butter og Body Scrub er PS (type 6). Grunnen til at vi ikke setter disse tallene på etikettene er a) fordi det ikke er nødvendig for å lette resirkulering, og b) i tilfelle sammensetningen av plast i emballasje endringes i fremtiden.

Tilbake til Spørsmål

Hva er den beste måten å åpne deres flipp-topp lokk på?  

Støpt inn i kanten av lokket (den biten som løser seg ut) er et par små hakk som tjener til å hindre at toppen faller av ved et uhell. Når man prøver å åpne flasken vil press mot disse hettene faktisk føre til at man låse den, og dermed gjør det nesten umulig å åpne.

For å unngå dette har vi funnet ut at ved å bruke pekefingeren til å legge trykk på baksiden av lokket like over hengslet, og samtidig skyve tommelen opp innrykket på lokket vil generelt åpne flasken enkelt og greit. Dette høres vanskeligere enn det egentlig er og kan normalt gjøres med kun én hånd.

Tilbake til Spørsmål

Er produktene deres egnet for veganere?

De fleste av våre produkter er egnet for veganere og bærer Vegan Society logoen på emballasjen, samt på nettsiden som inkluderer detaljinfo. Men en liten del av vår hovedserie og noen av våre Organic Body Spa produkter er ikke egnet for veganere.

Følgende produkter er ikke egnet for veganere:

 • Help at Hand
 • Foaming Face Wash
 • Body Bliss
 • Foaming Hand Sanitizer
 • Baby Salve
 • Baby Foaming Cleanser
 • Soothe & Calm Baby Balm
 • Children's Sun Lotion SPF22
 • No Scent Sun Lotion SPF22
 • Baby Care Gift Pack (inkluderer Baby Salve)
 • Rejuvenating Cleansing Balm
 • Brightening Exfoliator
 • Toning Facial Mist
 • Revitalising Face & Neck Serum
 • Reviving Day & Night Cream
 • Hydrating Body Lotion
 • Triple Action Cellulite Lotion
 • Sensuous Body Butter
 • Body Brush
 • Organic Spa Collection

Alle disse produktene inneholder bivoks, Propolis eller melkeprotein.

Tilbake til Spørsmål

Hvorfor har Green People Limonene og Linalool i sine produkter?

D-limonen (limonen), Linalool, Geraniol er bare noen få av de 26 aromastoffene, som det har vært fokus på i pressen.

Aromastoffer kan produseres kommersielt syntetisk, men er også tilgjengelig som en naturlig bestanddel av økologisk produserte eteriske oljer som finnes i mange sertifiserte økologiske produkter. Syntetiske aromatiske komponenter kan forårsake allergiske reaksjoner hos følsomme individer. Og det er generelt lurt å holde seg unna parfymestoffer.

I en vanlig parfyme kan det forekomme over 100 forskjellige isolert aromatiske stoffer og synergien mellom disse forsterker risikoen for en allergisk reaksjon. I henhold til kosmetikk lov av 11. mars 2005 var det enighet om at alle de 26 aroma stoffene - uansett om de har blitt lagt til produktet som en syntetisk isolert ingrediens, eller fungerer som en naturlig del av økologiske, terapeutiske duftoljer - skal inkluderes / deklareres på ingredienslisten (INCI) .

Green People tilsetter IKKE isolerte parfymestoffer - men disse aromastoffene er tilstede som en naturlig forekommende bestanddel av de økologiske eteriske oljer. 

Den eteriske oljen med sitt innhold av aromastoffer har ikke det samme allergifremkallende potensialet som de isolerte / kommersielt fremstilte ingrediensene. Som et eksempel, inneholder lavandin eterisk olje 1,0% d-limonen og Linalool 35,0%. På grunn av måten lovgivningen er formulert, betyr det at tilsetningen av lavandin eterisk olje i et produkt på et nivå på 0,1%, at man nødt til å skrive Linalool og d-limonen i ingredienslisten. 
 
Dette gir selvfølgelig anledning til spørsmål da det kanskje ikke er helt klart for forbrukeren  om Linalool og Limonen er tilsatt eller bare er en naturlig bestanddel av de økologisk fremstillede eteriske oljer.

Vi kan forsikre at Green People ikke bruker og har aldri brukt syntetiske parfyme stoffer - de er utelukkende deklarert fordi de forekommer naturlig i eteriske oljer - og oppføres på ingredienslisten med følgende (from essential oils). Hvis en kunde er i tvil om man kan tåle eteriske oljer eller tidligere har hatt en reaksjon så anbefales at man bruker produkter fra No Scent serien, produsert helt uten duft.

Tilbake til Spørsmål

Featured Products