Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Rosacea

Rosacea er en kronisk tilstand som særlig kan opptre hos middelaldrende. Den beskrives ofte som "voksen akne". Ansiktet blir blussende rødt, fordi de små blodkarene rett under hudoverflaten utvider seg. Rosacea kommer ofte sammen med alvorlig tørrhet og irritasjon rundt haken, nesen og pannen. Folk som lider av rosacea, reagerer på temperaturforandringer, alkohol, krydret mat, kaffe, appelsiner og hudpleieprodukter som inneholder duftstoffer, alkohol og fruktsyrer.

Hudpleie til hud med rosacea

• Bruk en naturlig solkrem med en solfaktor på spf 15 året rundt og hold så vidt mulig ansiktet kjølig. Er det varmt i været, så drikk kald drikke, sug på en isterning eller dypp ansiktet i kaldt vann eller bruk rosevann.
• Dekk kinn og nese med et tørkle i kaldt vær.
• Begynn hver dag med en grundig, men mild ansiktsrensing. Bruk en mild rensekrem og smør den på med fingerspissene. Rens ansiktet med lunkent vann for å fjerne overflødig rensekrem og bruk et mykt bomullshåndkle til å tørke ansiktet tørt.
• Bruk ekstra fuktighetskrem i kaldt vær for å beskytte mot den uttørkende virkningen av kulde og vind.
• Unngå varmt vann, varme badekar og badstuer. Det kan fremprovosere rødme og forverre symptomene.
• Unngå grove vaskekluter, børster og svamper. Velg produkter uten duftstoffer eller produkter, som er tilsatt økologiske, eteriske oljer, hvis huden din tåler dem.

Tips til hudpleie visualisering

Stress kan utløse rosacea, unngå stress med dype pusteøvelser og prøv også følgende visualiseringsteknikk: Sett deg et sted hvor du er uforstyrret, lukk øynene og visualiser et nydelig sted du har vært eller tenk på et deilig minne.. Hold fast dette bildet inntil du finner roen og den brer seg til hele kroppen.

Kost til rosacea

• Unngå rykende varm suppe, kaffe, alkohol, sterke krydder; som chilipepper og voldsomt krydrede retter.
• Matvarer som ofte forverrer tilstanden, er ost, syrnet fløte, yoghurt, sitrusfrukter, lever, sjokolade, vanilje, sojasauce, gjærekstrakt, vineddik, aubergine, avokado, spinat, bønner og andre belgfrukter, samt matvarer som har et høyt innhold av histamin eller niacin.

 

Featured Products