Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Sart/sensitiv hud

Sart hud er normalt tynn eller fint strukturert med blodårer som ligger like under hudens overflate. Den følsomme hud blir let irritert, rødflammet eller dehydrert, hvis den utsettes for kjemiske og klimatiske påvirkninger. Følsom hud rammes oftere av dermatitts, akne, eksem, elveblest, urenheter, rosacea og rødflammethet, samt tørrhet, svie og kløe.

Sart hud reagerer sterkt på både varme og kulde og påvirkes derfor lett av sol og vind. Den reagerer straks på stress, alkohol, krydret mat og et skiftende klima, faktorer som påvirker utvidelse av de fine, ytterligere liggende blodkar, kronisk dehydrering og en uregelmessig fettproduksjon. Kosmetikk og hudpleieprodukter som inneholder alkohol, parfyme, tensider eller andre tøffe ingredienser kan alle gi irritasjon og gjøre huden rød og irritert. Prøv Green People sin 'No Scent' serie, som er utviklet spesielt til sart hud. Green People tilbyr også baby produkter uten parfyme og uten tilsetning av eteriske oljer.

TIPS TIL HUDPLEIE TEST FOR SART HUD

Før du bruker ny sminke eller et pleieprodukt til ansiktet bør du først teste det ved å smøre litt på innersiden av underarmen. Hvis det ikke er noen reaksjon etter en time, smører du igjen på samme sted og lar det sitte i tolv timer. Hvis det da ikke er noen rødme eller irritasjon å se, kan du bruke produktet.

"Hvis du lider av følsom hud, bør du unngå å gå med uekte smykker og holde deg unna syntetiske materialer. Hvis du gjerne vil bruke parfyme, så bruk det på klærne i stedet for direkte på huden."

Pleie av sart hud

• Unngå badstu, dampbad og massasje på utsatte steder, da det lett forsterker problemet.
• Installer et vannfilter da klor og kalk er en meget allminnelig årsak til hudirritation.
• Luftrensere kan være nyttige for å fjerne luftbårne, allergifremkallende stoffer, men hyppig utluftning kan være like så effektivt.
• Unngå kraftig eksfoliatere hudpleieprodukter og produkter med natrium lauryl sulfat. Disse irriterer huden og gjør den ekstra utsatt.
• Unngå potentielt allergifremkallende stoffer som f.eks. syntetiske duftstoffer (parfyme). Er man særlig følsom, kan selv naturlige duftstoffer (eteriske oljer) utløse en reaksjon. Det finnes naturlige, uparfymerte produkter til meget følsom hud.
• Rens huden morgen og kveld med en mild, økologisk rensekrem. Rens grundig og tørk huden tørr med et mykt håndkle. Bruk deretter rosevann eller alkoholfri toner.
• Bruk en lett fuktighetskrem om morgenen. Er det solskinn, bør du velge en fuktighetskrem med solfaktor. Faktor 15 er ideelt.

Hypoallergeniske produkter

"Hypoallergeniske" produkter anbefales ofte til følsom hud, på tross av at det ikke er en presis definisjon av begrepet. "Hypoallergenisk" er sedvanligvis lik produkter som ikke inneholder syntetiske duftstoffer- en av de hyppigste årsaker til allergiske reaksjoner (dermatitts, rødme, svie og tørr hud). Vær forsiktig når du velger hudkrem. Produkter som reklamerer med ”hypoallergenisk”, kan inneholde formaldehyd-baserte konserveringsmidler som f.eks. imidazolidinyl urea, diazolidinyl urea, quarternium-15 og DMDM hydantoin. Lider du av følsom hud bør du helt unngå disse ingrediensene.

Kost til sart hud

• I visse tilfeller kan mat eller tilsetningsstoffer forårsake hudirritasjon. Hvis du har mistanke om det, bør du foreta en allergitest eller bli testet av en kinesiolog, som kan identifisere det problematiske stoffet.
• Drikk minst åtte glass rent vann hver dag for å hjelpe kroppen med å utskille avfallsstoffer.
• Øk inntagelse din av omega-3 fettsyrer, som finnes i fet fisk og linfrøolje.
• Suppler kosten din med kjempenattlysolje (som er rik på GLA) og C-vitamin.
• Unngå så godt som mulig krydret mat og alkohol.
• La deg ikke friste av junkfood og unngå kunstige fargestoffer, da de kan utløse inflammasjon.

Featured Products