Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Selvbrunere

Inntil nylig var mulighetene for de som ønsket å være brune året rundt begrenset til kunstige selvbrunere som kremer, samt solarier og sollamper. Nå finnes det nye produkter på markedet basert på naturlige ingredienser, som gir en naturlig solbrun farge og farge akselerator. Disse kan man ta i pilleform for å forberede huden på solens stråler og for å fremme pigmentdannelsen.

Kunstig brunfarge

Disse produktene farger huden med et fargestoff og hvis de smøres riktig på, kan de se overbevisende ut. Virkningen varer imidlertid kun i få dager, så de er best egnet til spesielle anledninger. Noen av fargestoffene er syntetiske og egner seg derfor ikke til sart hud.
"Det fleste solarier utstråler både UVB- og UVA-stråler som gir rynker og eldrer huden, utover dette kan solariene også gi solbrenthet og fremprovosere hudkreft."

Solarier

Solarier og sollamper utsetter huden for de samme former for stråling, som naturlig sollys. Derfor er brunfargen også den samme som man får ute i sollyset. Eksperter mener at solariebruk er forbundet med den samme risikoen, så hvis man ønsker å unngå farene ved solens stråler bør man holde seg borte fra solarier.

Produkter som optimerer en solbrun farge

Det finnes produkter på markedet med "farge-akseleratorer" som stimulerer kroppen til å produsere hudens naturlige pigment; melanin, hurtigere. Det skjer ved å tilføre noen av de byggestenene eller råmaterialene melanin lages av, som f.eks. aminosyren tyrosin eller B-vitaminet inositol som utvinnes av fruktene fra johannesbrødtreet.
Løsninger med innebygget "farge-akselerator" kan øke graden av solbrunhet med nesten 30 % i løpet av en periode på to uker og kan dermed hjelpe deg med å få farge med mindre utsettelse for sollys. De øker også kroppens eget naturlige forsvar mot UV-lyset og du blir til og med brun 50 % lengre. Prøv Green People sin Sun lotion SPF15 med naturlig "farge-akselerator".

Brun uten sol

Naturprodukter som gir solbrunhet uten sollys, inneholder en fargeløs sukkersubstans kalt dihydroxyacetone (DHA). Dette stoffet reagerer med aminosyrerne i hudens overflate og danner "melanoidin" som er kjemisk ganske lik hudens naturlige fargestoff melanin, og som derfor farger huden i en tone, som tilsvarer en solbrun farge. DHA påvirker kun de ytterste døde cellene i overhuden og skader derfor ikke huden. Det kreves ingen soling for å sette virkningen i gang, så det er enda sikrere enn "farge-akseleratorer".

Hvor brun du blir og nyansen avhenger av den formuleringen som er brukt til å fremstille produktet, din egen hudfarge og hvor mye som brukes. En fargeendring kan normalt ses innen få timer, men den maksimale endringen ses først etter 8-24 timer. Hvis du ønsker en mørkere farge kan det være nødvendig å smøre på flere lag. Brunfargen varer inntil de døde hudcellene gnis av - opp til syv dager med en enkelt påsmøring. Du kan bevare fargen ved å gjenta behandlingen med to til tre dagers mellomrom.

Foruten den rent kosmetiske bruken kan "solløs"-farge også brukes klinisk til behandling av pigmentforandringer eller for å dekke ujevnheter i huden som for eksempel fremtredende årer på bena- eller til solallergikere. Green People tilbyr en selvbruner som kan brukes i både ansiktet og på kroppen.

Tips for å bli brun uten sol

Det krever litt ekstra omhu og erfaring å få et godt resultat med et selvbruningsprodukt. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å oppnå et jevnt og ensartet resultat:

• Forbered huden med en grundig avrensing og fjern døde hudceller med en sukkerbasert skrubbekrem, vaskesvamp eller tørr børste for å unngå en ujevn farge. Vær forsiktig når du fjerner døde hudceller i ansiktet - bruk en ansiktsklut av mikrofibre eller en mild skrubbekrem.
• Tørk over huden en litt syrlig skintonic (f.eks. en dråpe vineddik oppløst i vann) for å fjerne de siste basiske restene av såpe og vaskemidler.
• Mett huden med en fugtighetskrem, særlig på albuer, ankler, hæler og knær, så du unngår en ujevn farge.
• Smør alltid produktet på i et tynt lag og bruk mindre på tykk hud, da fargen holder lengre på disse områdene.
• Bruk en våt bomullsklut for å fjerne overflødig krem på albuer, ankler, hæler og knær.
• Bruk eventuelt hansker når du smører kremen på, eller vask hendene grundig etterpå.
• Når kremen er smurt på bør du vente i 20-30 minutter med å ta klær på.
• Unngå å barbere deg, ta boblebad eller svømme i minst en time etter at du har smurt kremen på.
• Gjenta etter et par dager for å bevare fargen.

Visste du...? Solløse brunere

Selv om huden din har blitt mørkere etter bruken av en selvbruningskrem er du fortsatt mottakelig for farlige UV-stråling. Derfor er det vigtig å beskytte seg mot solen. Har du ultra-sart hud kan du reagere med kontakteksem ovenfor DHA. De fleste tilfeller av kontakteksem skyldes som regel andre ingredienser i kremen.

 

Featured Products