Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Sensitiv hud - den vanligste hudtypen

Sensitiv hud er trolig den vanligste hudtype, inntil 7 av 10 personer beskriver huden sin som sensitiv. Hvis du er en av de syv, kan det være du lider av kløe og irritasjon etter bruk av ulike toalettartikler og kosmetikk. I denne artikkelen ser vi på hva som forårsaker sensitiv hud og hvordan naturlige hudpleieprodukter kan tilby hjelp til å unngå irritasjon for mange mennesker.


Hva forårsaker sensitiv hud?


Grunnen til at så mange mennesker har sensitiv hud er ukjent, men noen tror det kan bli koblet sammen med kjemikalier som vi alle utsettes for i hverdagen. Det er mange sterke kjemikalier som vi kommer i kontakt med uten å forstå eller være klar over det .. For eksempel: visste du at rekkverk på rulletrapper noen ganger blir smurt inn med triklosan, en antibakteriell ingrediens som har blitt koblet med en rekke helseproblemer?


Vår eksponering for kjemikalier er så utbredt at selv nyfødte barn ble funnet å ha en rekke giftstoffer i blodet gjennom morens eksponering. En studie viste at åtte ulike kosmetiske ingredienser ble funnet i navlestrengen til en nyfødt, ingredienser som kunstige dufter, ftalater, og nevnte triclosan.


Denne konstant eksponering for sterke kjemikalier, sammen med faktorer som stress og forurensning, kan bidra til det store antallet mennesker som lider av sensitiv hud. Ved å velge å bruke milde, naturlige produkter kan dette bidra til å redusere antall syntetiske kjemikalier du er utsatt for.


Naturlig hudpleie og sensitiv hud


Syntetiske kjemikalier som kunstig dufter, natriumlaurylsulfat sulfat og parabener er alle vanlige årsaker til reaksjoner hos personer med sensitiv hud. Reaksjonene kan ta ulike former - for noen kan de forårsake tørrhet og kløe, mens andre kan utvikle pigmentflekker eller alvorligere reaksjoner. Natriumlaurylsulfat sulfate, er særlig kjent for å være en hudirriterende ingrediens og finnes i en rekke av sjampoer, shower gels, tannkrem og såper - alt som skummer.


Heldigvis vil du ikke finne disse ingrediensene i naturlige hudpleieprodukter. Det er imidlertid verdt å se etter produkter som har økologiske sertifisering, som sikrer at de tøffe ingredienser nevnt ovenfor ikke er brukt. I Green People har vi økologisk sertifisering av uavhengige organer som The Soil Association, Organic Food Federation og Ecocert, som garanterer en høy prosentandel av økologisk (og derfor naturlig) innholdet i våre produkter. Mange av våre produkter inneholder minst 90% sertifiserte økologiske ingredienser.


I tillegg til at produktene ikke inneholder noen av de tøffe, irriterende, syntetiske kjemikaliene, inneholder de naturlige hudproduktene også fantastiske naturlige ingredienser som gir næring til huden, beroliger og som reparerer på en svært effektiv måte. Ingredienser som hamp og nattlysolje er rik på Omega-6 fettsyrer (bra for tørr hud), lavendel og kamille er beroligende, mens tang og avokado har fukt-bindende egenskaper.


Selv om det er mulig å være allergisk mot absolutt alle ingredienser, naturlige eller syntetiske, er det oftere de sterke kunstige kjemikaliene som kan irritere sensitiv hud. Men folk med svært irritert hud kan også føle at visse essensielle oljer kan forverre tilstanden deres. Vi har derfor utviklet en helt duftfri serie av produkter som ikke inneholder noen essensielle oljer. De er ekstremt milde produkter og ideelle for folk med meget sensitiv hud.


Produkter for sensitiv hud


De fleste mennesker med sensitiv hud finner ut at de kan bruke alle Green People produkter. Du kan velge fra et bredt spekter av hudpleieprodukter som passer din hud behov. Vi har også en rekke produkter som er veldig milde og skånsomme mot sensitiv hud.

Med essensielle oljer: Gentle Cleanse, Gentle Tone, Vita Min Fix, Aloe Vera Hand & Body Lotion
 
Uten essensielle oljer: No Scent Cleanser, No Scent 24 Hour Cream, No Scent Hand & Body Lotion
  
Hvis du ønsker personlige råd om hvilke av våre naturlige hudpleieserier du bør velge, kan du kontakte oss på e-post: post@greenpeople.no

Featured Products