Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Tips til hudpleie - basis hudpleie

God hudpleie kan ikke kompensere for skader, som skyldes en feil livsstil og alvorlige sunnhetsproblemer. Derfor skal du alltid være oppmerksom på de grunnleggende årsakene til hudproblemer, og f.eks. ta din kost opp til vurdering. Faktorer som overdreven soling samt røyking har også stor betydning for hudens helsemessige tilstand. Søk lege hvis din sunnhetmessige tilstand bekymrer deg.

Gi din hudtone en foryngelseskur

Sett av litt tid hver dag til å pleie og nære huden din, og du oppnår en friskere og mer strålende hudtone. Når huden din virker trett eller stresset, har den bruk for ekstra pleie. Bruk naturlige, økologiske hudpleieprodukter, som er rike på plantebaserte næringsstoffer og enzymer, og unngå helt kjemikaliefylte kremer som fører til belastning for kroppen din i form av giftstoffer. 
 

Basis hudpleie

Huden din forandrer seg fra dag til dag avhengig av årstid, vær, innendørs klima, din sunnhetstilstand samt ditt fysiske og følelsesmessige velbefinnende. Den forandrer seg likeledes i løpet av døgnets 24 timer. Det kan derfor være nødvendig å bruke forskjellige hudpleieprodukter, som passer til din huds ’skiftende humør’.

Rensing av huden

Daglig rensing er viktig for en sunn hud. Det er spesielt viktig å rense ansiktet før sengetid – for å fjerne dagens smuss, fett og forurensning. Dekkremer og fargede dagkremer forurenser huden og kan ha en skadelig virkning, hvis de ikke fjernes daglig. En grundig rensning stimulerer blodsirkulasjonen og tilfører viktige næringsstoffer samt hjelper huden din med å utnytte kremens aktive stoffer bedre. Om natten danner huden din nye, friske hudceller. Fettstoffer, avfallsstoffer og døde hudceller bør fjernes hver morgen så huden kan puste.

En rensing skal helst gå i dybden, men samtidig være forsiktig så huden ikke skades eller tørkes ut. Overdreven rensing fjerner ikke alene smuss og døde hudceller, men også det naturlige fettet som holder huden sunn og i balanse.

• Rens huden minst ett minutt hver dag.
• Velg det renseproduktet som passer til huden din – du kan velge mellom: halvfast rensesalve, tykk rensekrem, lette rensekremer, rensemelk, geléer, såper eller renseservietter.
• Unngå å vaske ansikt med meget varmt eller iskaldt vann – begge deler kan skade de små blodkarene i huden.
• Unngå å bruke renseprodukter som inneholder alkohol (etanol/etylalkohol) – disse fjerner hudens beskyttende fettlag.

Visste du...? Rensning og fet hud

De fleste mennesker med fet hud har en tendens til å rense huden alt for inngående. Men det har den motsatte virkning, da rensing med tøffe midler mer enn to ganger daglig faktisk stimulerer fettproduksjonen.

Eksfoliering

Mange av oss hopper lett over dette, selv om eksfoliering nesten gir øyblikkelige resultater. Eksfolierer du regelmessig huden din, kommer de nye cellene frem til overflaten og forbedrer med det samme hudens struktur og fremtoning. Du øker også blodsirkulasjonen, hjelper huden med å oppta kremen hurtigere og gir din hudtone en sunn lød.

• Eksfolier huden et par ganger i uken.
• Velg en ansiktsmaske som er basert på mineraler, eller en meget mild krem, som kun fjerner det øverste laget av hudceller.
• Bruk en skrubbekrem med små partikler.
• Unngå billige skrubbekremer med store partikler, da de kan skade huden.

Aniktsvann

Noen mennesker sverger til ansiktsvann, men mange skjønnhetseksperter unngår dem. Formålet med et ansiktsvann er å fjerne de siste restene av fett, sminke, smuss og rensemidler men et alkohol-basert ansiktsvann virker uttørkende på huden. Bruk i stedet en god rensekrem etterfulgt av kaldt vann, eller prøv en naturlig, plantebasert ansiktsvann, som styrker huden og gir en mykere fremtoning, og gjenoppretter hudens pH-balanse.

• Bruk et urte/blomsterbasert ansiktsvann – særlig på en varm dag eller for å forebygge tørr hud på grunn av sentralvarme. Bruk den på reiser, eller når du opplever plutselige hetetokter.
• Unngå alkoholbasert, astringerende ansiktsvann – de er alt for tøffe for huden.

Visste du...? Din hud om dagen og om natten

Om dagen produserer huden din ekstra fett som beskytter mot temperatursvingninger, smuss og mikroorganismer, samt oksidering forårsaket av UV-lys og forurensning. Om natten "puster" huden din og skiller ut avfallsstoffer samt reparerer eventuelle skader, som er oppstått i løpet av dagen.

Fuktighetskrem

Alle, med unntagelse av de som sliter med akne, bør bruke en fuktighetskrem. Fuktighetskrem fukter huden og underbygger dens normale funksjon. Du kan lett merke på huden din hvor mye du skal bruke. Når huden din føles stram, roper den på fuktighet. Den perfekte fuktighetskrem føles ikke fet og bør aldri irritere eller svi.

Huden produserer mer fett i dagene før menstruasjonen. Tørr hud blir tynnere, mister elastisitet, har en dårligere blodsirkulasjon, mindre motstandsdyktighet overfor mikroorganismer og er mer utsatt for eksem, psoriasis, allergier og påvirkning av UV-stråler.

• Smør alltid fuktighetskrem på umiddelbart etter at du har renset huden og når den er fuktig. Planteoljene i fuktighetskrem binder fukten og innkapsler den i huden. Det er særlig viktig for eldre hud, da collagen og elastinfibrene gradvis mister evnen til å holde på fuktigheten når vi blir eldre.
• Unngå å bruke for mye fuktighetskrem da det kan blokkerer porene.
• Unngå å bruke en tung fuktighetskrem om kvelden, da hudens evne til å utskille avfallsstoffer dermed minskes. Hvis huden din føles stram eller tørr, kan du bruke en ansiktskrem basert på jojobaolje etterfulgt av et lett serum eller prøve en nattkrem, som inneholder naturlige fruktsyrer.

Featured Products