Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Pleie av lepper og tannkjøtt

Pleie av leppene dine

Velg en leppestift eller leppepomade som ikke er basert på mineralsk olje, men derimot fremstilt med naturlige planteoljer og voks og gjerne med tilsatt UV-filter. Bivoks, carnaubavoks eller voks fra bær beskytter leppene; basisoljer og eteriske oljer virker pleiende og helende.

  • Masser leppene dine forsiktig med en fuktig, myk tannbørste eller vaskeklut for å fjerne eventuelle ru steder. Tørk deretter med et rent håndkle.
  • Bruk rikelig med naturlig leppepomade før sengetid.
    Unngå å slikke på eller bite deg i leppene.
  • Sørg for at kosten din inneholder B- og C-vitaminer.
  • Bruk en fuktighetskrem eller leppepomade før du tar leppestift på.
  •  Hvis leppene dine er sprukne, kan du bruke manukahonning blandet med litt olivenolje.

Pleie av tannkjøttet ditt

Hver tredje person over 30 år har en eller annen form for sykdom i tannkjøttet, men er uvitende om problemet fordi sykdommen utvikler seg langsomt og uten smerter. Tannkjøttsykdommer oppstår når bakterier i plakk infiserer tannkjøttet og gommene som holder tennene. Dårlig tannkjøtt og huller i tennene er den primære årsaken til at tenner faller ut hos voksne. Toksiner fra de tilstedeværende bakteriene kan frigis til blodbanen og kan medføre en lang rekke helseproblemer. Kun tannlegen din kan fjerne tannstein - det kan ikke børstes vekk.

Børst tenner og bruk tanntråd

Det er ikke nok bare å børste tenner - selv en effektiv tannbørstning fjerner kun 60-70 % plakk, som er den vesentligste årsaken til dårlige tenner og tannkjøttproblemer. For å fjerne det resterende plakket skal du også bruke tanntråd. Det beste tidspunkt å bruke tanntråd på, er rett før tannbørstingen. En elektrisk tannbørste anvendt korrekt kan fjerne plakk som sitter rett under gummelinjen. Vær flink med din tannhygiene for å unngå tannkjøttsykdommer.

Effektiv munnskylling

• Bland saften av en friskpresset sitron med et glass lunkent vann og skyll munnen. Hold blandingen i munnen i cirka et minutt. Sitronsaften hjelper til med å drepe de bakteriene som gir tannkjøttbetennelse, og syren oppløser plakk og styrker gummene - to fluer i ett smekk! Gjør dette i en periode etter hver tannbørstning. Tannemaljen er forsterket med et beskyttende lag fra tannpastaen, som beskytter mot syren fra sitronen.
• Tranebær inneholder et stoff som forhindrer bakterier i å sette seg fast. Renser du munnen med tranebærsaft etter måltidene kan det medvirke til å forhindre oppbygningen av plakkbakterier. Bruk en saft uten sukker - søtet saft vil bare stimulere bakterieveksten!
• Både salvie og havsalt har antiseptiske egenskaper som reduserer betennelser og fremmer heling. De er også astringente og kan dermed styrke tannkjøttet. Hell en kopp kokende vann over en spiseskje salvieblader, dekk den til og la den trekke i et kvarter. Tilsett så to teskjeer havsalt. Bruk blandingen til å skylle munnen to ganger daglig etter tannbørsting. Oppbevar den i kjøleskapet og bruk den innen tre dager.

Tips til pleie av gummene - Bruk en tannpasta uten natrium lauryl sulfat

Mer enn 90 % av alle tannpastaer på markedet inneholder tensiden natrium lauryl sulfat. Dette tøffe skumdannende middelet er en konstant kilde til irritasjoner, som menes å kunne forårsake betennelser i vevet og øke risikoen for tannkjøttsykdommer. Bruk derfor enten en tannpasta helt uten tensider eller velg et mildere alternativ, f.eks. med ingrediensen betaine. Denne naturlige ingrediensen stimulerer spyttsekresjonen og har en mild, skummende virkning, som bekjemper tørrhet i munnen. Green People tilbyr 100 % naturlig tannpasta uten natrium lauryl sulfat.

Featured Products