Katalog
Last ned
 
Visa, Visa Delta, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Solo

Vitaminer og mineraler til huden

Hvis du ønsker en virkelig fin hud bør du begynne innnenfra. Sørg for å få rikelig med vitaminer og mineraler i kosten din for å forebygge problemhud og fremme huden din sin naturlige sunnhet.

A-vitamin/betacaroten

A-vitaminer er avgjørende for sunt hår og et godt syn og hjelper til med å forebygge og hele hudinfeksjoner. De motvirker også tørr hud, flass og rynkedannelse og beskytter mot solskader. De er likeledes nødvendige for et godt blodomløp – en viktig forutsetning for en sunn hud!

Mangel på A-vitaminer kan føre til utslett eller tørr, rynkete hud, glansløst hår og flass, flisede eller skjøre negle, urenheter, akner og ikke minst slitne øyne.

B-vitamin

B-vitaminer fremmer hudens ungdommelige glød. De er likeledes viktige for et sunt hår. Studier har vist, at 40 % av de mennesker som er rammet av dermatitt, lider av B-vitamin-mangel. B-vitaminer er likeledes effektive stressbekjempere.
Mangel på B-vitaminer kan føre til fett hår, flass, tørr hud, rødme og irritasjon, for tidlig rynkedannelse, dårlig hårvekst, grått hår samt betente sprekker ved nese og munnvikene.

C-vitamin

C-vitaminer og proteiner – er nødvendige for dannelsen av kollagen, som holder huden din ung og elastisk. C-vitaminer regulerer talgproduksjonen, så huden ikke tørker ut.  De bidrar til å forebygge rynker og sprengte blodkar, og kan hindre at håret brekker. C-vitaminer gagner også øyne og tenner, øker immunforsvaret, gir en fastere hud og medvirker til raskere sårheling.

I kombinasjon med bioflavonoider forebygger C-vitaminer leverflekker og pigmentforandringer forårsaket av for mye sollys.  C-vitaminer styrker kapillærene, du unngår dermed lettere å få blå merker og bloduttredninger, som med tiden kan utvikle seg til sprengte blodkar. Videre hjelper C-vitamin til med å regulere sekresjonen fra fettkjertlene, så huden ikke tørker ut og forebygger i tillegg blødende gummer.

D-vitamin

D-vitaminer er viktige for dine tenner, knokler og negler samt for opptakelsen av kalsium og fosfor.  Mangel på D-vitamin kan gi skjøre knokler og dårlige tenner.

E-vitamin

E-vitaminer hjelper til med å bygge opp muskler og vev, og beskytter dermed huden mot for tidlig aldring. E-vitamin forebygger også tørr, glansløs hud, leverflekker, hårtap og flass og fremmer blodsirkulasjonen og sårheling. Advarsel: hvis du har diabetes, for høyt blodtrykk eller en overaktiv skjollbruskkjertel, bør du konsultere egen lege, før du begynder å ta E-vitaminer.

Mineraler

Mineraler er like så viktige som vitaminer, når det gjelder å bevare en fin hud, og de er samtidig av avgjørende betydning for kroppens funksjoner. Mangelen på bare et enkelt mineral kan ødelegge balansen og føre til en lang rekke helseproblemer og symptomer.

Jern er viktigt for sunne negler, hudens farge og hårvekst.

Jod fremmer sunt hår, negler, hud og tenner.

Kalsium og fosfor - gitt sammen - styrker tenner, hår, negler og knokler. Kalsium hjelper mot uren hud og revitalisere en glansløs, trett hud.

Kalium bidrar til å opprettholde en sunn hud og forhindrer veskeopphoping.

Kobber er viktigt for hudens og hårets pigmentering. Kobber har betydning for dannelsen av elastin i bindevevet, elastin er det stoffet som gjør huden din smidig. Kobber inngår også i enzymer som beskytter kroppens celler mot frie radikaler. Krom forbedrer sirkulasjonen og bidrar dermed til sunt hår og hud.

Magnesium er viktigt for å motvirke hudlidelser og for tidlig dannelse av rynker.

Mangan bidrar til å holde håret sunt.

Selen opprettholder hudens elastisitet og forebygger flass. Det bidrar også til å beskytte huden mot solskader.

Svovl hjelper til med å holde hår, negler og huden sunn. Beskytter også mot dermatitt, eksem og psoriasis.

Sink hjelper til med å hindre rynker, tørr hud og strekkmerker og er viktig for sårheling. Sink forebygger også hårtap og skjøre eller flekkete negler. Sink har betydning for utnyttelsen av jern og vitamin A.

Naturlige kilder til vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler finnes i de fleste matvarer, og en varieret kost burde sikre deg de mengder du har behov for.

A-vitamin/betacarotin

Torskelevertran, lever, nyre, melkeprodukter, egg, gullrøtter, grønne bladgrønnsaker, tomater, papaya, gresskar, melon, aprikoser, mango

B-vitaminer

Ølgjær, grønne bladgrønnsaker, kjøtt (særlig lever), nøtter, belgfrukter, fullkornsprodukter

C-vitaminer

Sitrusfrukter, cantaloupemelon, kiwi, jordbær, grønne grønnsaker, tomater, poteter

D-vitaminer

Kalvelever, melkeprodukter, laks, spirede frø, tunfisk (sol er også en naturlig kilde til D-vitamin)

E-vitaminer

Fullkornsbrød og -produkter, hvetekim, melk, rå eller spirede frø, asparges, brokkoli, rosenkål, smør, eggeplommer, bladgrønnsaker, lever, oliven, sojabønner, solsikkefrø, nøtter, planteoljer

Jern

Eggeplommer, mørkegrønne bladgrønnsaker, tørkede frukter og belgfrukter, magert kjøtt, lever, fullkornshvete

Jod

Jodiseret salt, tang (tarer), løk, fisk og skalldyr, planteoljer

Kalsium og fosfor

Melkeprodukter, fullkornshvete, bladgrønnsaker, fisk, fjærkre, kjøtt, kornprodukter, sojabønner, solsikkekjerner, valnøtter, fruktsafter

Kalium

Bananer, sitrusfrukter, tørket frukt, kaffe, friske grønnsaker, kiwi, magert kjøtt, belgfrukter, jordnøtter, poteter, te

Kobber

Kalve- og svinelever, kylling, bladgrønnsaker, sopp, nøtter, rosiner, skalldyr (østers), fullkorn

Krom

Ølgjær, ost, maisolje, lever, muslinger, kjøtt, fulkorn

Magnesium

Mandler, epler, aprikoser, bananer, kli, mais, melkeprodukter, fikner, grapefrukter, sitroner, kjøtt, rå, bladgrønnsaker, sojabønner

Mangan

Bananer, kli, eggeplommer, bladgrønnsaker, belgfrugter, nøtter og fullkorn

Selen

Asparges, kli, brokkoli, kylling, eggeplommer, melk, løk, rødt kjøtt, fisk og skalldyr, tomater, fullkorn

Svovl

Kli, rosenkål, kål, ost, muslinger, egg, fisk, sopp, nøtter, erter og bønner, hvetekim

Sink

Ølgjær, egg, magert rødt kjøtt, belgfrukter, sopp, skummet melk, gresskar- og solsikkekjerner, skalldyr (østers), spinat, fullkorn

Featured Products