Gratis levering ved minimum kjøp 399kr

t +47 95 09 45 10

Hvorfor bruker ikke Green People Metylisotiazolinon (MI) i produktene sine?

Del med dine venner

Naturlige konserveringsmidler i produktene våre

Green Peoples økologiske skjønnhetsprodukter inneholder ikke konserveringsmiddelet metylisotiazolinon. Green People benytter flere skånsomme konserveringsmidler som kaliumsorbat, natriumbenzoat, levulinsyre og sorbinsyre, som generelt tolereres godt av de fleste.

- Se våre MI-frie fuktighetskremer

- Se våre MI-frie sjampoer

- Se alle MI-frie produkter

Metylisotiazolinon knyttet til kontaktdermatitt

Det som legene har kalt den verste «hudallergiepidemien» noensinne, har blitt knyttet til økt bruk av konserveringsmiddelet metylisotiazolinon, også kjent som MI.

Konserveringsmiddelet MI har de siste ti årene blitt brukt i mye større mengder enn før, noe som har ført til det man har kalt en «epidemi» av kontaktdermatittilfeller.

Kontaktdermatitt kan føre til at huden blir rød og klør, og det kan også gi utslett, flassing, hevelse, prikking og blemmer. Eksem er den vanligste formen for kontaktdermatitt og rammer én av tolv voksne og ett av fem barn.

MI finnes i mange populære merker av fuktighetskrem, solkrem, sjampo og våtservietter.

Økt konsentrasjon av metylisotiazolinon i produkter

Tidligere ble metylisotiazolinon brukt i ekstremt lave konsentrasjoner på mindre enn 15 ppm og ble blandet med et annet konserveringsmiddel kalt MCI, men i 2005 førte frykten for at MCI var allergifremkallende til at produsentene begynte å bruke MI som eneste virkestoff. For å opprettholde den konserverende effekten økte produsentene konsentrasjonen av MI til 100 ppm i kosmetikkprodukter.

Ifølge eksperter har det vært en alvorlig økning i tilfeller av kontaktdermatitt etter at konsentrasjonen av MI i produkter ble økt. Legene anslår at blant pasientene deres med eksem eller dermatitt er ett av ti tilfeller forårsaket av allergi mot konserveringsmiddelet MI.

Metylisotiazolinon ble kalt «årets kontaktallergen» i 2013 av American Contact Dermatitis Society

Hvorfor fremkaller metylisotiazolinon en allergisk reaksjon?

Konserveringsmiddelet motvirker muggdannelse i produkter ved å binde mikrober og hindre bakterier i å trives. Grunnen til at dette kan fremkalle en allergisk reaksjon, er at immunforsvaret hos noen mennesker feilaktig identifiserer MI som en trussel.

Som følge av rapportene om allergiske reaksjoner ga EUs vitenskapskomité på kosmetikkområdet i 2014 en uttalelse om at MI ikke lenger ble ansett som trygt å bruke i «leave on»-kosmetikk (inklusiv våtservietter) og burde begrenses til 15 ppm for «rinse-off»-produkter. Denne uttalelsen har imidlertid ikke blitt til lov ennå, og mange produkter som selges i EU, har fortsatt MI i «leave-on»- og «rinse-off»-produkter i mengder som overstiger den anbefalte grensen på 15 ppm.

Green People bruker ikke metylisotiazolinon

Green People har aldri brukt MI i noen av sine produkter. Se økologiske skjønnhetsprodukter nå.

Daily Aloe Shampoo 200ml

Daily Aloe Shampoo 200ml

Mild rensende sjampo for alle hårtyper

kr 169,00
Neutral Shampoo 200ml

Neutral Shampoo 200ml

Ultraskånsom, naturlig lindrende sjampo for sensitiv hodebunn

kr 159,00
Irritated Scalp Shampoo 200ml

Irritated Scalp Shampoo 200ml

Lindrende økologisk sjampo mot kløe, flass og irritasjon i hodebunnen

kr 169,00

Ikke på lager

Clarifying Vitamin Shampoo 200ml

Clarifying Vitamin Shampoo 200ml

Dyptrensende daglig sjampo som fjerner giftstoffer og produktrester og gjenoppfrisker hårets glans

kr 169,00


Hvis du vil ha mer informasjon eller har spørsmål, kan du legge igjen en kommentar under eller sende en e-post til post@greenpeople.noSkriv en kommentar