GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

Er Green People sine produkter alkoholfrie?

Er Green People sine produkter alkoholfrie?

I kjemi viser begrepet alkohol til et stoff som har en oksygen-/hydrogengruppe (-OH) i den ene enden av molekylet. I naturen er det flere tusen alkoholer, og de fleste av dem har navn som slutter på «ol» – dette omfatter tokoferol (vitamin E), kalsiferol (vitamin D) og kolesterol.

Det er også en gruppe som kalles «fettalkoholer», som er voksaktige stoffer som fungerer som emulgatorer og gjør at vann og olje kan blandes og danne stabile emulsjoner. Disse omfatter cetylalkohol og cetearylalkohol, som vi benytter i flere av produktene våre. Disse er gunstige for huden og bidrar til å lindre og beskytte mot irriterende stoffer i miljøet. Allergier mot disse fettalkoholene forekommer sjelden og rammer mindre enn 1 % av dem som lider av eksem, ifølge en studie publisert i 1988.

Den formen for alkohol de fleste forsøker å unngå, er etylalkohol eller etanol. Det er denne typen alkohol vi finner i alkoholholdige drikkevarer, og når den påføres huden, kan den fremkalle irritasjon og tørrhet. Den øker også evnen til å trenge inn i huden og transporterer molekyler som normalt ville blitt værende på hudoverflaten, inn i kroppen, hvor de kan fremkalle irritasjon og sensibilisering. Av den grunn bruker vi ikke etanol i noen av produktene våre.