GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

Hva er forskjellen på ALS og SLS?

Forskellen på ALS og SLS

Vi får mange spørsmål om natriumlaurylsulfat og ammoniumlaurylsulfat, og vi har derfor satt sammen litt informasjon om emnet som forhåpentlig kan være til nytte.


Hva er det som gjør at SLS irriterer huden?

Selv om natriumlaurylsulfat (SLS) og ammoniumlaurylsulfat (ALS) høres like ut i navnet og begge er klassifisert som anioniske overflateaktive stoffer, har de svært ulik molekylstruktur. SLS er et forholdsvis enkelt molekyl og nokså lite i størrelse.

Det har derfor evne til å trenge gjennom hudens ytre lag, særlig når det brukes under omstendigheter som åpner porene i huden, for eksempel når du tar en varm dusj eller et varmt bad.

Når SLS trenger gjennom hudens ytre lag på den måten, kommer det i kontakt med mer ømfintlige celler som er i ferd med å dannes i lærhuden. Det er her at irritasjonen knyttet til SLS oppstår og fører til rødhet og erytem i huden.


På hvilken måte er ALS annerledes?

ALS er derimot et mye mer komplekst molekyl og fysisk mye større. Det betyr at det er praktisk talt umulig for ALS-molekyler å trenge gjennom hudens ytre lag og nå frem til de ømfintlige cellelagene under. På grunn av denne forskjellen regnes ALS som mye mindre irriterende enn SLS – på en skala fra 0 til 10, hvor den potensielt irriterende virkningen til vann er 0 og til SLS 10, ligger ALS på rundt 4 – altså vesentlig mindre irriterende enn SLS.

Green People benytter kun ALS i produkter som er basert på økologisk blomstervann. Av erfaring vet vi at å benytte andre overflateaktive stoffer sammen med blomstervann gir produkter som ikke er stabile eller effektive i bruk.


SLS- og ALS-frie sjampoer

Hvis du likevel vil unngå hårpleieprodukter som inneholder ALS, bør du velge en av våre sjampoer fra seriene Daily Aloe, Moisturising, Irritated Scalp eller Intensive Repair – samtlige av disse inneholder nemlig andre overflateaktive stoffer. Du finner fullstendige ingredienslister på hver produktside.