GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

Hvorfor bruker Green People limonen, linalool og geraniol?

Hvorfor bruker Green People limonen, linalool og geraniol?

Grunnen til at limonen, linalool og geraniol er angitt på ingredienslisten til mange av produktene våre, er at de forekommer naturlig i de eteriske oljene som brukes til å parfymere produktene.

Etter at forskriftene for merking av kosmetikk ble ble endret i 2004, må produsentene nå angi i ingredienslisten samtlige av de 26 potensielle allergenene hvis de forekommer i det ferdige produktet i mengder som overstiger 0,001 % for «rinse-off»-produkter, og 0,01 % for «leave-on»-produkter. Denne endringen var ment å skulle hindre produsenter som bruker disse ingrediensene som isolerte kjemikalier, i å skjule dem under samlebetegnelsen «parfyme» eller «duftstoff». I isolert form kan de fremkalle allergiske reaksjoner hos sensitive personer. De samme forbindelsene som forekommer naturlig i eteriske oljer, har ikke den samme allergifremkallende aktiviteten, men lovgivningen tar ikke hensyn til dette, og de må derfor angis på etiketten hvis de forekommer i de eteriske oljene.

I Green People bruker vi ikke isolerte duftingredienser i noen av produktene våre, og når et produkt tilsettes duft, benytter vi kun rene eteriske oljer eller planteekstrakter.