GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

Essensiell guide til hudallergier

Essensiell guide til hudallergier

Denne guiden gir deg informasjon om hudallergier. Vi vet hva hudallergi er og hva de mest vanlige årsakene til allergiske hudreaksjoner er. Denne guiden ser også på sensitiv hud og hvilke kjemiske ingredienser som er å finne i mange pleieprodukter - ingredienser som er kjente for å skape irritasjon og allergi.


Naturlig hudpleie for de med hudallergi og sensitiv hud

Mange skjønnhetsprodukter og kosmetikkprodukter er beskrevet som hypoallergen, noe som betyr at det ikke er stor sannsynlighet for at du får en allergisk reaksjon av produktet. Uheldigvis er uttrykkene 'hypoallergen hudpleie' og 'hypoallergen hårpleie' misvisende, da man kan være allergisk mot selv de mildeste planteingrediensene.

Det er ingen standard eller test som kan bevise at et produkt ikke vil forårsake en reaksjon. Derfor er det i praksis ikke mulig å utvikle et 100% hypoallergent hudpleieprodukt, noe som betyr at det ikke er mulig å garantere et pleieprodukt som ikke vil forårsake en allergisk reaksjon.

Den milde formelen i våre økologiske hudpleieprodukter betyr dog at det er en meget liten risiko for at de vil fremprovosere hudallergier og hudlidelser som psoriasis, eksem, rosacea og sensitiv hud.

Om du lider av ultrasensitiv hud, så kan du teste nye hudpleieprodukter på innersiden av underarmen din for å se om du får en reaksjon.


Test deg selv for hudallergier

Påfør litt av produktet på innersiden av underarmen din, cirka en firkant på 2 cm. La det ligge i 12 timer. Hvis det ikke oppstår rødhet eller hevelse etter 12 timer, påfør den samme mengden på det samme stedet og la det ligge i 12 timer til. Hvis det fortsatt ikke har oppstått en allergisk reaksjon, påfører du enda en gang den samme mengden på det samme stedet og la det ligge i 24 timer. Har det fortsatt ikke oppstått en allergisk reaksjon, så bør du kunne bruke produktet uten risiko for en allergisk reaksjon.

Denne testen sjekker ikke bare eksisterende allergier, men bekrefter også at gjentagende bruk ikke er noe problem - en lidelse kalt REIS (Repeated Exposure Induced Sensitivity).


Hvorfor er Green People produkter så bra for allergirammet hud?

Ved å bruke et fuktkompleks av Jojoba-esters, essensielle fettsyrer og Squalane samt lindrende ingredienser som økologisk Kamille, Calendula, Aloe Vera og Legestokkrose, så er Green People's naturlige og økologiske hudpleieprodukter egnet for irritert hud samt folk med lidelser som psoriasis, eksem, rosacea og de med hudallergier og ultrasensitiv hud.

Alle våre naturlige skjønnhetsprodukter er laget uten lanolin, SLS/SLES, parabener, alkohol (ethyl alkohol/ethanol), phthalater, petrokjemikalier, propylenglycol, syntetiske dufter, syntetiske fargestoffer og andre irriterende syntetiske kjemikalier. Vårt valg om å ikke bruke disse kjente irriterende ingrediensene betyr at våre produkter er egnet for nesten alle, selv om de har hudallergier og hudlidelser.

Vi har også en Duftfri serie. Serien er fri for eteriske oljer, noe som gjør serien ideell for folk som er sensitive for eteriske oljer eller folk med flere allergier. Rik på naturlige aktiver og fullstendig duftfri, gjenoppretter våre duftfrie pleieprodukter din huds naturlige barriere og bringer huden tilbake i balanse.

Vedlikehold av hudens barriere er meget viktig, særlig om huden allerede er sensitiv og tilbøyelig for allergiske reaksjoner.


Typer av hudallergier

Allergisk kontakt dermatitis er et kløende, rødt eller oppsvulmet utslett som forekommer etter direkte kontakt med en allergifremkallende substans (et allergen). Den vanligste årsaken til hudallergier er konserveringsmidler, dufter og smykkemetaller som Nikkel samt Cobalt chlorid - et metall funnet i hårfarge og antiperspiranter. Det er viktig å identifisere årsaken til den allergiske reaksjonen så du kan unngå materialet. Kontakt gjentakende ganger kan føre til verre allergiske reaksjoner.

Allergisk atopisk dermatitis eller eksem påvirker 1 av 5 babyer og barn. Det menes å være forbundet med et lavt nivå av Squalane. I sunn hud inneholder sebum mellom 10-13% Squalene, og derfor vil et lavt nivå av Squalane føre til tørr hud, noe som kan forårsake en svekkelse i hudens barrierefunksjon. Det vil gjøre huden mer tilbøyelig til å oppleve irritasjon og inflammasjon.

Eksem er ofte koblet med astma, høyfeber eller matvareallergier.

Når du får en allergisk reaksjon fra noe i dine omgivelser, vil du typisk få en eller flere symptomer. Symptomene kan være eksem, hevelse, inflammasjon i huden, utslett, kløende hud og våte øyne.


Hva kan forårsake en allergisk reaksjon?

Forskere i Spania identifiserte nylig tre ingredienser i kosmetikk som ofte forårsaker en allergisk atopisk dermatitis reaksjon. Allergisk atopisk dermatitis tar form som hudirritasjon eller et kløende utslett, som påvirker området utsatt for allergenet. Det kan ta flere dager før huden kommer i balanse igjen, og irritasjonen vil typisk vende tilbake med det samme eksponering til allergenet gjentas.

Mange mennesker lider av hudallergier fra kjemiske ingredienser i sine pleieprodukter og kosmetikk.

Forskerne fant:

  • • 19% reagerte på Methylisothiazolinone (Et konserveringsmiddel funnet i sjampoer og hudpleieprodukter)
  • • 15,2% reagerte på Para-phenylenediamine (Også kalt PPD. Blir brukt i hårfarge, leder ofte til livsvarig sensibilisering)
  • • 7,8% reagerer på kombinasjoner av dufter (Blir brukt til å skape duft i nesten all kosmetikk samt sjampoer og kroppspleieprodukter, ikke bare parfymer)

Nylig har en hittil usett stigning i bruken av konserveringsmiddelet Methylisothiazolinone eller MI i pleieprodukter forårsaket en form for hudallergi-epidemi. Mange av de store merkene har vært tvunget til å fjerne konserveringsmiddelet fra deres produkter.

Vi har aldri brukt noen av disse ingrediensene i våre naturlige og økologiske skjønnhetsprodukter.


Allergi mot sjampo og shower gels

Cirka 50% av den voksne befolkningen har sensitiv hud, der litt flere kvinner er rammet enn menn. Om huden din brenner, stikker eller klør etter bruk av såpe eller kosmetikk, så har du muligens sensitiv hud.

Om du har hudallergier, må du både se etter milde hudpleieprodukter egnet for din sensitive hud, og du må finne shower gels og sjampoer egnet for folk med allergier.

Green People's sjampoer og conditioners (balsamer) er laget uten SLS og kunstige dufter. Begge ingrediensene er noen av de ledende årsakene til irritasjon. Du vil finne våre milde sjampoer ideelle for din allergi-rammede hud.