GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

Essensiell guide til solpleie for babyer og barn

Essensiell guide til solpleie for babyer og barn

Denne guiden gir deg informasjon om solens effekter på babyer og barn, og hvordan du best kan beskytte de mot solen. Vi gir våre solpleieråd om den beste solkremen for babyer og barn og tips om å passe på ung hud i solen.


Beskytt delikat, ung hud mot solen

Alle har hørt om farene ved å være utsatt for sollys de seneste årene.

Mange av rådene man finner tar utgangspunkt i voksne og tenåringer – Personer som til en viss grad er ansvarlig for sin egen helse.

Men hva med babyer og små barn - Hvilke råd skal foreldre følge for å være sikre på at de passer godt på sine barn i solrikt vær?


Allergi mot solkremer

Eksem og barneallergier er stadig voksende, og en tidlig introduksjon til giftige hudpleieprodukter kan være en av faktorene til denne trenden.

Det er kjent at noen substanser trekker gjennom huden og inn i blodomløpet. Forskning viser at opp til 60% av det man smører på kroppen blir absorbert inn i huden.

Mange av solkremene i dag inneholder en blanding av kjemikalier som syntetiske UV-filtre, parabener, petrokjemikalier, urinstoff, PEGs, DEA, TEA, irriterende emulgatorer, syntetiske fargestoffer og parfyme.

Er barnet ditt følsomt for solkrem? Da må du unngå produkter med de nevnte ingrediensene, og velg i stedet en økologisk og naturlig solkrem for babyer og barn.

Hvorfor er solen farlig?

Essensiell guide til solpleie for babyer og barn

Før vi kikker på hva foreldre burde og ikke burde gjøre for å beskytte sine barn mot solen, så er vi nødt til å forstå hvorfor for mye sol kan være skadelig.

Sollys består av et bredt spekter av forskjellige strålingsbølgelengder. Noen av de kan vi merke - varmen vi føler fra sollyset er infrarød stråling, og lyset vi kan se kommer fra stråling i det synlige spektrum.

Det er andre bølgelengder i sollyset som vi ikke kan se, f.eks. den ultrafiolette gruppen. Det er minst tre forskjellige typer av ultrafiolett stråling, det er de vi kjenner som UVA, UVB og UVC.


UVC-STRÅLING

UVC har den korteste bølgelengden, og selv om den kanskje er skadelig for huden vår, så blir den filtrert av jordens atmosfære.


UVB-stråling - B er for Brennende

UVB-stråling spiller en nøkkelrolle i utviklingen av hudkreft og aldring av huden.

UVB er det som gir deg farge når du ligger og soler deg. Det gjør den ved å stimulere formasjonen av pigmentet 'melanin' i hudens dypere lag. Melanin beskytter huden ved å filtrere UV-lyset - det er vårt naturlige forsvar mot skade fra solen.


UVA-stråling - A er for Aldring

UVA-stråling er kanskje den farligste av UV-lysene, da den penetrerer dypt inn i huden, noe som kan forårsake endringer i de levende cellene i basislaget. Endringer av de levende hudcellene er den største årsaken til den verste formen for hudkreft. UVA skader også kollagen og elastin, noe som er hovedårsaken til rynker og tidlige aldringstegn.


Hva betyr SPF?

Alle solkremer har en Sun Protection Factor (Solbeskyttelsesfaktor), forkortet til SPF. Etterfulgt av SPF er forskjellige nummere som 15, 25, 30, 50 etc., men hva betyr det?

Jo høyere SPF'en er, jo lengre vil man kunne være i solen uten å bli synlig brent. Et eksempel er at hvis huden normalt begynner å "brenne" etter 5 minutter i solen uten beskyttelse, så vil man kunne være ute i solen i 75 minutter ved å påføre en SPF15 solkrem, uten å bli synlig brent.


Soleksem

Soleksem er et irriterende, rødt utslett forårsaket av oppsamlet svette i huden vår. Soleksem kan man få ved høye temperaturer, og det kan forverres ved å bruke vannfaste solkremer med ingredienser som blokkerer hudens porer.

Den første måten du kan redusere soleksem på, er ved å redusere mengden barnet ditt svetter. Det kan gjøres ved å:

  • • La barnet ditt bli i skyggen
  • • Kun ha løstsittende og kjølig tøy på
  • • Vask barnet ditt i kaldt vann regelmessig
  • • Få barnet ditt til å drikke mer vann enn normalt

Du kan også hjelpe ditt barns hud ved å unngå vannfaste solkremer som inneholder petrokjemikalier og silikoner, og i stedet velge solkremer som lar huden puste. Våre solkremer for barn er egnet for dem med soleksem.

Solpleieråd til babyer

Essensiell guide til solpleie for babyer og barn

Nyfødte babyer skal ikke være utsatt for sollys før de er minst 6 måneder gamle. Etter den alderen, avhengig av hudtype, må babyer bli utsatt for et par minutters ubeskyttet sollys.

Akkurat som hos voksne, hold huden dekket med lett påkledning. Husk at UV-stråling kan trenge gjennom tynt materiale, særlig om det er vått. Ta på barnet en solhatt som gir ansikt, hals, nakke og øre skygge - de beste kan bli bundet under haken, så de ikke faller av. Alternativt, la barnet sitte under en parasoll.

Etterhvert som barn blir eldre og mer aktive, så blir det viktigere å påføre solkremer, særlig om de er mye i bassenget. Igjen, en lett T-skjorte vil hjelpe, men du må fortsatt huske å smøre de inn med solkrem for å forebygge mot solbrenthet.

Om du er i et varmt klima, prøv å gjøre som de lokale og ta en pause midt på dagen. Babyer og barn tilpasser seg raskt ideen om en siesta, og ved å unngå det varmeste tidspunktet på dagen, vil humøret deres også være bedre.

Når barna blir store, bør du oppfordre de til å ta ansvar for sikkerhet i solen. Gi dem deres egen solkrem og vis de hvordan og når de skal bruke den - Forhåpentligvis vil det gjøre det til en livslang vane.

En god aftersun lotion for barn er veldig bra om barna dine har vært ute i solen. Den bidrar til å lindre og nære huden, så den får den nødvendige pleien.


Topptips til foreldre

  • • Unngå å utsette babyen din under 6 måneder for solen
  • • Bruk alltid en eller annen form for beskyttelse mot solen
  • • Ha en stor solhatt på
  • • Påfør solkrem minst 30 minutter før dere skal ut i solen
  • • Påfør hyppig, særlig etter en tur i vannet
  • • Unngå solen fra kl. 12 til kl. 15