GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

5 naturlige tips for tørr hud

5 naturlige tips for tørr hud

For de med tørr hud er det ikke alltid nok å bruke en fuktighetskrem, uavhengig av hvor nærende ingrediensene er.

Nedenfor er våre 5 tips for deg som sliter med tørr hud.


1. Forbedre huden fra innsiden

5 naturlige tips for tørr hud

Det er ikke bare hva du drikker som hjelper med å holde huden hydrert. Du kan også supplere kostholdet for å opprettholde hudens naturlige fuktighetsnivå. Omega 3,6 & 9 forekommer naturlig i mat som fet fisk, linfrø og hampfrø. De inneholder også mye av gode fettsyrer som hjelper med å redusere inflammasjon i huden og hjelper forhindre transepidermalt vanntap. Noe som vil holde fuktighetsnivået i huden i sjakk.


2. Skrubber er ikke bare for de med fet hud

For de som tror at det å skrubbe huden kun er for de med fet hud går glipp av noe. For selv om skrubber er fantastisk for porene og for å redusere urenheter, vil jevnlig eksfoliering være essensielt for de med tørr hud. Eksfoliering 2-3 ganger i uken hjelper med å øke celledannelsen, øker hudens glød og øker absorberingen og effektiviteten til dine fuktighetskremer, oljer og serumer.

Skrubb er til fordel for alle hudtyper, men noen skrubber kan være for sterke for sensitiv hud og kan inneholder uttørrende ingredienser som alkohol, SLS og petrokjemikalier. Hvis du har tørr hud er det lurt å bruke en naturlig skrubb fri for mikroplast. Green People sin Age Defy+ Soft Buff Skin Exfoliator inneholder naturlig bambus ekstrakt og ananasenzymer som effektivt fjerner død hud og tørre hudceller og vil etterlate huden glatt og glødende.


3. Forstå PH-balanse

Tips til tør hud

Diskuterbart så vil det å rense være det viktigste trinnet i en hudpleierutine. Uten og daglig fjerne smuss, urenheter og sminke vil huden tette seg og bli irritert og tørr. Men ikke alle rens er laget likt; ved å bruke vanlig såpe og vann kan du gjøre mer skade enn godt hvis du sliter med tørr hud.

Hudens naturlige PH-verdi er litt sur, hvor derimot såpe er basisk. Bruker du dermed en vanlig såpe som er basisk kan dette gjøre at huden kommer ut av balanse og kan da skade hudens naturlige beskyttelse mot ytre påvirkninger. Dette kan føre til tørrhet, irritasjon og inflammasjon da huden er etterlatt utsatt og ute av stand til å holde på like mye fuktighet.

Green People sine produkter er formulert for å passe på huden sin naturlige PH-balanse, prøv vår Age Defy+ Cleanse & Soothe Balm. Vi bruker ikke utørrende alkohol, SLS eller såpe i noen av våre sminkefjernere/rens. De er i tillegg proppfulle av næringsrike plantestoffer som hydrerer og passer for alle hudtyper.


4. Hvordan bruke dine produkter riktig

Hvis dine produkter blir anvendt ukorrekt vil selv de mest luksuriøse hudpleieprodukter bli delvis bortkastet og ut av stand til å levere sitt fulle potensial. Heldigvis kunne det ikke vært enklere å lære seg rekkefølgen på hva som gir best effekt.

Påfør alltid et serum eller en fuktighetskrem før din ansiktsolje. Tenk på ansiktsoljer som ytterklær for huden; du ville ikke brukt en regnjakke på innsiden av en t-skjorte og det samme gjelder for ansiktsoljer. Økologiske oljer fungerer som et nærende, beskyttende lag i din hudpleierutine og burde være det siste trinnet for å forsegle all godheten og fukten fra dine andre produkter. De hudpleieproduktene som blir påført etter ansiktsolje vil dermed være delvis bortkastet da oljen fungerer som en barrière.


5. Lås inn fukten så fort som mulig

5 naturlige tips for tørr hud

Huden din begynner å miste fuktighet kun 30 sekunder etter du har dusjet. Så lås inn fukten ved en fuktighetskrem så fort som mulig. Før du forlater badet; tørk ansiktet forsiktig og påfør et serum eller en fuktighetskrem etterfulgt av noen dråper med ansiktsolje for å låse så mye fukt som mulig.

Hvis du sliter med tørr hud på armene, bena og magen gjelder det samme når du bruker en fuktighetsgivende body lotion eller et næringsrikt body butter.