GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

Renseservietter - Hvorfor vi bør unngå dem

Renseservietter - Hvorfor vi bør unngå dem

Det er bare å innse det: ingen av oss er vel særlig begeistret for ritualet med å fjerne makeup og smuss fra ansiktet før vi legger oss om kvelden. For mange er renseservietter uunnværlige på badet – det er praktisk, billig og ikke minst raskt.

Salget av renseservietter har fordoblet seg de siste årene, og huden vår liker det ikke.

Renseservietter inneholder store mengder kjemiske bestanddeler for å holde dem fuktige og effektive og øke holdbarheten. Metylisotiazolinon (MI), parabener, alkoholdenat (etanol eller etylalkohol) og triklosan er noen av verstingene i vanlige renseservietter.

Samtlige av disse løser opp makeup, olje og død hud, men hvis du ikke skyller dem av, risikerer du at restene utsetter den stakkars huden din for en rekke irriterende kjemikalier som blir værende på huden og potensielt absorberes i blodomløpet mens du sover. Æsj!

Øyepleie

Når du bruker renseservietter, blir det fort en vane å gni servietten kraftig for å fjerne gjenstridig øyesminke. Huden rundt øynene er veldig sart, og bare det å gni i seg selv strekker huden og kan forårsake tidlig aldring, for ikke å snakke om skadene ingrediensene kan forårsake.

I tillegg til irritasjon kan høyt alkoholinnhold forårsake ekstrem tørrhet og tidlig aldring. Vær alltid ekstra forsiktig rundt øyepartiet. Når du påfører krem, bør du klappe den på, ikke gni den inn. Dette stimulerer blodsirkulasjonen og reduserer mørke ringer og poser under øynene.

Hud som er utsatt for akne og kviser

Hvis du er plaget av kviser eller akne, er gode hudpleierutiner ekstra viktig. Du synes kanskje det er godt å føle at huden blir tørr etter at du har brukt renseservietter – særlig hvis du har fet hud.

Men å tørke ut huden forbedrer ikke akne – det kan faktisk forverre tilstanden, siden huden vil produsere mer talg for å kompensere. Gi huden din skånsomme ingredienser som nype, piletrebark og grønn te – du finner samtlige av disse i våre produkter for uren hud.

Sensitiv hud

Hvis du bruker kontaktlinser eller har tørr eller sensitiv hud, bør du være ekstra nøye med hudpleierutinene og unngå renseservietter for enhver pris. Selv om renseservietter kan være praktiske i en travel hverdag, er de fulle av verstinger som kan irritere huden.

¨ Sensitiv hud

De fleste miljøer er perfekte yngleområder for bakterier, så renseservietter trenger store mengder konserveringsmidler for å unngå slemme basiller. Disse konserveringsmidlene kan være ekstremt irriterende for selv den tøffeste hud, så uansett hvilke hudproblemer du har, er det best å holde seg langt unna.

Det er bekymringsfullt at renseservietter ofte inneholder konserveringsmiddelet metylisotiazolinon, eller MI, som kan forårsake hevelse, utslett og blemmer – utrolig nok finnes dette stoffet til og med i våtservietter for baby.


Verstinger du bør undgå:
  • Metylisotiazolinon
  • Parabener
  • Alkoholdenat (etanol eller etylalkohol)
  • Triklosan

Våtservietter forsøpler strendene

Det er ikke bare huden som tar skade av våtservietter, de er også i ferd med å bli et stort problem for strender og sanitæranlegg. En rapport fra Marine Conservation Society viser at mengden av våtservietter som skylles opp på britiske strender, har økt med 50 % siden 2013.

Med gjennomsnittlig 35 våtservietter for hver kilometer strandlinje er dette et alvorlig problem som bare øker i omfang. Grunnen til at våtservietter forsøpler strendene, er at folk skyller dem ned i toalettet i stedet for å kaste dem i avfallet.

Hvorfor rensekrem er bedre

Renseservietter fjerner kun urenheter fra hudoverflaten og har derfor ingen andre fordeler, mens Green Peoples Gentle Cleanse fukter og pleier huden samtidig og har mye mindre risiko for å fremkalle irritasjon.

Vår Gentle Cleanse fjerner skånsomt øyesminke, også vannfast maskara, og urenheter, slik at huden blir silkemyk. Den er alkoholfri og rik på fuktbindende og antiinflammatoriske virkestoffer.

Husk: gode rengjøringsrutiner er nøkkelen til en sunn og strålende hud. Det tar deg bare noen ekstra minutter hver kveld, og huden din vil takke deg for at du bytter ut renseserviettene med et mer skånsomt produkt.

Din perfekte renseguide

Huden din er like individuell som du er, og vi forstår at et renseprodukt ikke passer for alle. Bruk vår praktiske veiledning under for å finne ditt ideelle produkt.