GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

Essensiell guide mot varmeutslett og varmenupper

Essensiell guide mot varmeutslett og varmenupper

Denne guiden gir deg informasjon og råd om å forebygge varmeutslett og varmenupper. Varmeutslett er et vanlig problem som kan føles ekstremt ubehagelig. Vi ser på hva varmeutslett er, hva det skyldes og hvordan du finner en solkrem til følsom hud som er utsatt for det.

For rundt 10% av befolkningen kan varmeutslett gjøre varme sommerdager og en tur på stranden uutholdelig. Men for mange mennesker kan det å skifte til en ikke-vannavvisende, kjemikaliefri solkrem redusere muligheten for og graden av varmeutslett.


Hva er varmeutslett?

Også kjent som miliaria, forekommer varmeutslett når huden er utsatt for varmt vær, der varmenupper og varmeutslett oppstår. Utslettet kan ta flere dager før det forsvinner, selv om været har blitt kaldere.

Utslettet kan oppstå nesten alle steder på kroppen, særlig lukkede områder som armhulene, det påvirker dog sjeldent ansiktet. Det påvirker ofte områder under klær, da kroppen oftest blir mer svett under tøy.

Solcremer

Utslettet forårsakes av blokkerte svettekjertler. Det gjør at kroppen ikke kan kvitte seg med svetten, svetten blir så "tvunget" til å sive hen i nærliggende hud, noe som forårsaker rødhet og varmenupper. Varmeutslett er ikke et alvorlig helseproblem, men det kan være smertefullt, irriterende og setter lett en demper på ferien.

Noen mennesker er mer følsomme overfor varmeutslett enn andre. Babyer og barn er ofte utsatt for det, da svettekjertlene deres ikke er fullt utviklet og derfor produserer svette raskere enn kroppen kan kvitte seg med det. Å være overvektig øker også risikoen for å utvikle varmeutslett, da overvektige har en tendens til å svette mer.

5 raske tips for å redusere risikoen for varmeutslett

Det første du kan gjøre for å minimere risikoen for varmeutslett er å redusere mengden du svetter. Dette kan oppnås på enkle måter som å:

  • • Holde seg i skyggen
  • • Kun bruke løstsittende og tynne klær
  • • Bruke kaldt vann i dusjen regelmessig
  • • Unngå trening i varmt vær
  • • Drikke mer vann enn normalt

Kan vannavvisende solkremer forårsake varmeutslett?

Akkurat som at du kan redusere mengden du svetter, så må du også prøve å forhindre at svettekjertlene dine blir blokkerte. De kan f.eks. bli blokkerte av døde hudceller eller bakterier.

Noen mennesker finner det å eksfoliere huden hjelpsomt, da det løser opp døde hudceller og renser blokkerte porer. Det er dog anbefalt å eksfoliere huden regelmessig. Om man venter til man har fått utslett, kan det irritere huden ytterligere.

Solcremer

En annen årsak til de blokkerte svettekjertlene kan være vannavvisende solkremer, som inneholder ingredienser som mineraloljer og silikon, som er kjent for å tilstoppe porene. Å bruke disse ingrediensene er det samme som å pakke huden din inn i plastfolie, noe som kan forverre varmeutslett ytterligere da ingrediensene reduserer mengden av svette som klarer å forlate kroppen din.

Green People har en rekke naturlige vannavvisende solkremer med naturlig voks, som ikke inneholder ingredienser kjent for å tilstoppe porene. Våre solkremer er også fri for parabener, kjemiske farger og eteriske oljer.


Slik beroliger du varmeutslettet ditt

Aloe Vera

Om du er tilbøyelig til å få varmeutslett og du skal på ferie et varmt sted, så er det best å ta en lindrende aftersun lotion med deg. Om du får varmeutslett, vil den hjelpe med å redusere kløen som varmeutslett og varmenupper kan forårsake, samtidig som den beroliger og hydrerer huden som er utsatt for sol.

Green People tilbyr en rekke økologiske aftersun lotions, som inneholder lindrende Aloe Vera og Calendula såvel som avkjølende Mynte. Forfriskende og beroligende, ideell for huden din etter en dag i solen.


Antiperspiranter og varmeutslett

Et annet hudpleieprodukt som du bør vurdere å skifte er antiperspirant. En antiperspirant er utviklet til å stoppe svetten fra å forlate kroppen, så om du har varmenupper under armene, kan antiperspiranten din være årsaken. Aluminium chloride og aluminium chlorohydrate er to av de mest vanlige ingrediensene i antiperspiranter. Begge ingrediensene er kjent for å tilstoppe porene.

Du bør vurdere å skifte til en naturlig deodorant, som ikke inneholder aluminium, da naturlige deodoranter hjelper svetten med å forlate kroppen uten at svettelukt oppstår.