GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

Sunt hår med naturlig sjampo

Har du fått med deg «happy hair»-trenden, som dukket opp over natten? En uredd blogger har utforsket ekstrem naturlig hårpleie, og det har blitt en av de heteste skjønnhetstrendene på nettet – omtalt på nettsidene til både The Telegraph, Mail Online og Guardian.

Sunt hår med naturlig sjampo

Den såkalte «no poo»-revolusjonen er en lidenskap for mamma og blogger Lucy Aitken Read, som har droppet sjampo i over to år og skrevet boken «Happy Hair», som dokumenterer erfaringene hennes.

Etter å ha drevet research på hvor mange kunstige kjemikalier som finnes i en vanlig sjampo, tenkte Aitken Read at nok var nok og ga seg i kast med en sjampoavvenningskur i jakten på sunt hår.

«Etter at jeg ble mamma, ble jeg mer bevisst på hva jeg puttet på og i min egen og mine barns kropp.» Etter å ha studert de syntetiske kjemikaliene som sto oppført på sjampoflasken, bestemte Lucy seg for at det var på tide med en forandring.


Ingredienser du bør unngå

1) Natriumlaurylsulfat: Dette sterke, syntetiske og skummende virkestoffet er kjent for å irritere huden og kan forårsake røde utslett, kløe og tørrhet i hodebunnen og på halsen. Det er ekstremt effektivt når det gjelder å fjerne smuss, altfor effektivt faktisk, og brukes i vaskepulver, oppvaskmiddel, ja til og med i avfetting til motorvask.

2) Parabener: Brukes som billig konserveringsmiddel i mange syntetiske sjampoer, balsamer og andre kosmetikkprodukter. Noen parabener har vist seg å ha en svak østrogenaktivitet etter å ha blitt undersøkt i prøverørsstudier. De som vil unngå oppbygging av hormoner i kroppen, bytter ofte til parabenfrie produkter. Det har i det siste vært mye negativ omtale rundt bruken av parabener i hygieneprodukter.

3) Syntetiske duftstoffer: Parfyme og syntetiske duftstoffer er den viktigste årsaken til hudirritasjon og allergi mot hygieneprodukter. Ved merking av hudpleie og kosmetikk behøver man ikke angi hver eneste ingrediens som brukes som dufttilsetning i et produkt, så lenge man angir samlebetegnelsen «parfyme», «aroma» eller «duftstoff». På Green People angir vi hver eneste ingrediens i produktene våre, også duftstoffer. I syntetiske kosmetikkprodukter, derimot, velger mange produsenter å utelate navnene på cocktailen av kjemiske duftstoffer, slik at du aldri kan være sikker på hva som er i produktet du kjøper.


Sunt hår med økologisk sjampo

Vores guide til økologisk shampoo

Selv om det definitivt er bra for hodebunnen og håret å droppe syntetiske sjampoer, balsamer og stylingprodukter, behøver du ikke kutte ut sjampo helt for å nyte godt av kjemikaliefri hårpleie.

Green Peoples sertifiserte økologiske sjampoer og balsamer er fullspekket med naturlige økologiske ingredienser som ikke skader huden eller håret. Vi bruker skånsomme, naturlige rensestoffer fremstilt av kokosnøtt, som fjerner smuss og fett fra hodebunnen uten å ta bort naturlige oljer eller forstyrre hudens skjøre balanse. I tillegg til at håret blir rent og friskt, gir vår blanding av økologiske eteriske oljer håret en herlig duft uten å irritere huden.

Vanskelig å velge? Ta det med ro – Green People har økologisk sjampo og balsam som passer til alle hårtyper, og siden de er superkonsentrerte, kommer du langt med bare en liten mengde! Her er vår veiledning for å velge riktig sjampo.


Normalt hår

Hvis håret ditt kun trenger en grundig vask, bør du velge vår Daily Aloe Shampoo og Conditioner. Denne daglige duoen passer til lettstelt hår og er en skikkelig fuktbombe som gir hele familien silkemykt og revitalisert hår.


Se alle våre hårprodukter for normalt hår her.Fett hår

Har du fett hår eller flass, bør du prøve vår Irritated Scalp Shampoo og Conditioner. Disse konsentrerte formlene stimulerer hodebunnen og holder håret naturlig fritt for fett og flass.

Se alle våre hårprodukter for fett hår her.


Brusete hår

For deg som har brusete, krøllet eller veldig tykt hår, vil vår Moisturising Shampoo og Conditioner temme de uregjerlige lokkene. Vår Moisturising-duo er spesielt utviklet for å takle selv de mest gjenstridige hårtyper og forvandler fugleredet til mykt, blankt og vakkert hår som er lett å ha med å gjøre.

Se alle våre hårprodukter for brusete hår her.

Skadet hår

Det er mye som kan skade håret, blant annet fargebehandling og varme. Hvis håret ditt har vært utsatt for hårfarge, glattetang eller bare ser litt slitent ut, kan du prøve vår Intensive Repair Shampoo og Conditioner. Disse fantastiske produktene reparerer skadet hår og gjør det naturlig blankt og glatt.

Se alle våre hårprodukter for skadet hår her.


Livløst hår

Bruker du mye stylingprodukter, vil det lett bygge seg opp produktrester i hodebunnen som gjør håret flatt og livløst. Få skinnende rent hår uten produktrester med vår Clarifying Vitamin Shampoo og Conditioner. Denne dynamiske duoen er fremstilt av et ananasenzym kalt bromelain og fjerner skånsomt død hud og produktrester i hodebunnen, slik at håret får ekstra volum.

Se alle våre hårprodukter for livsløst hår her.Sensitivt hodebunn

Alle våre produkter er ekstremt skånsomme, men til den mest sensitive huden anbefaler vi vår Scent Free Shampoo og Conditioner. Disse lindrende produktene inneholder ikke eteriske oljer, slik at du som lider av eksem, psoriasis eller hudallergi, kan skjemme bort håret ditt uten at huden reagerer.

Se alle våre hårprodukter for sensitiv hodebunn hår her.

Ungt hår

Ta det med ro, vi har ikke glemt de minste! Våre Organic Children serie og Organic Babies hårpleie produkter er spesielt skånsomme mot barnehud. Organic Children-produktene fås i fristende Berry Smoothie, Citrus Crush og beroligende Lavender, og Organic Babies-badeproduktene er også tilgjengelige i Lavender og Scent Free. Disse økologiske favorittene gjør kveldsstellet til en fest, med fristende produkter proppfulle av naturlig pleiende ingredienser.