GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

En veiledning til SLS-fri sjampo

En veiledning til SLS-fri sjampo

I denne veiledningen får du svar på alt du lurer på om sjampo uten natriumlaurylsulfat (SLS). Vi ser på effekten av SLS og fordelene med å bruke en SLS-fri sjampo. Vi hjelper deg å forstå hvordan økologiske hårpleieprodukter skiller seg fra vanlige produkter du kjøper i butikken.

Lider du av kløe og flass i hodebunnen, er noe av det enkleste du kan gjøre å vaske håret med en SLS-fri sjampo. En SLS-fri sjampo inneholder ikke den sterke og irritasjonsfremkallende ingrediensen natriumlaurylsulfat, et skummende virkestoff (rensemiddel) som benyttes av mange av de store hårpleiemerkene.


SLS-fri sjampo for naturlig vakkert hår

Vi tilbyr en rekke økologiske, SLS-frie sjampoer for ulike hårtyper. Vi benytter mer skånsomme skummende virkestoffer basert på kokosnøtt og yucca, som fungerer like godt som vanlig sjampo, men som i mye mindre grad forårsaker problemer i hodebunnen.

Våre økologiske sjampoer inneholder heller ikke sterke kjemiske tilsetningsstoffer, men i stedet ren, økologisk Aloe vera, rosmarin, avokado og andre effektive, men skånsomme naturlige plantevirkestoffer.

Vejledning til SLS-fri sjampo

Våre sjampoer er ideelle for deg som har veldig sensitiv hud, og rengjør håret skånsomt uten å fjerne beskyttende oljer i hodebunnen. Håret ditt får en sunn og naturlig glans.

Du behøver kun bruke en liten mengde av våre SLS-frie sjampoer og naturlige balsamer. Ettersom de er basert på Aloe vera i stedet for vann, er de svært konsentrerte og ikke utvannet som de fleste merker du kjøper i butikken. Du oppnår faktisk enda bedre resultater av å bruke lite – jo mindre, desto bedre.


Hvorfor brukes SLS i sjampo?

Det er to hovedgrunner til at SLS er en så populær ingrediens i sjampo. For det første er det billig, siden det er syntetisk fremstilt, noe som gjør det ideelt for lavprismerker. For det andre er det et veldig effektivt rensemiddel og danner mye skum når det blandes med vann.

SLS er imidlertid et for sterkt rensemiddel som ikke bare har gunstige effekter – derfor prøver mange i dag å finne SLS-frie sjampoer for å unngå hodebunnsproblemer.


Hvilken effekt har SLS?

SLS er kjent for å irritere huden, så det er ikke overraskende at det kan forårsake hodebunnsproblemer når det påføres ofte i form av sjampo. Det regnes som det mest irritasjonsfremkallende av de skummende virkestoffene som benyttes i sjampo.

Vejledning til SLS-fri sjampo

Den irriterende effekten kan forårsake kløe og flass i hodebunnen og hos noen også tidlig hårtap. Derfor ønsker stadig flere å bruke sjampo uten SLS.

SLS er kjent for å irritere huden og hodebunnen og brukes som laboratoriestandard for irritert hud på grunn av evnen til å trenge gjennom og skade hudbarrieren.

Det er også dokumentert at SLS har andre uønskede effekter. En av disse effektene er evnen til å trenge gjennom øyets hornhinne og skade dannelsen av protein, også når det absorberes gjennom huden, hvor det kan akkumuleres og frigjøres langsomt. Dette er spesielt urovekkende når det gjelder babyer og barn, hvor virkningen er større.