GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

Er du på jakt efter en SLS-fri tannkrem?

Er du på jakt efter en SLS-fri tannkrem?

I denne artikkelen får du vite hvorfor vi lager SLS-fri tannkrem. Noen mennesker lider av gjenstridig munnsår og tannkjøttproblemer som kan knyttes til SLS (natriumlaurylsulfat), en ingrediens som er mye brukt i vanlig tannkrem. Det kan hjelpe å bruke en tannkrem uten SLS.

SLS-FRI TANNKREM

Det overflateaktive stoffet natriumlaurylsulfat (SLS) er et stoff som tilsettes de fleste tannkremer du finner i butikken.

SLS brukes i tannkrem for å få den til å skumme når du pusser tennene. Skummet gjør ikke tannkremen mer effektiv og kan føre til alvorlig irritasjon i tannkjøttet og gingivitt.

En studie i Oslo viste at når personer som led av munnsår begynte å bruke SLS-fri tannkrem, ble symptomene redusert med 60%.

HVORDAN KAN SLS IRRITERE MUNNEN?

Munnen er en følsom del av kroppen, og det er naturlig at det som kan irritere huden, også kan irritere munnen. SLS er kjent for løse opp proteiner og kan skade vev i munnen. Det kan knyttes til tilstander som gingivitt, tilbaketrukket tannkjøtt og tilbakevendende munnsår.

"Man vet at SLS løser opp proteiner, og at det også kan skade vev i munnen. "

Har du noen av disse problemene, bør du bytte til en SLS-fri tannkrem.

Å kjøpe en SLS-fri tannkrem er en rimelig og enkel løsning i første omgang (etter et besøk hos tannlegen) hvis du vil bli kvitt problemer med munnsår eller sårt tannkjøtt.

SLS OG ANDRE KJEMIKALIER I KROPPSPLEIEPRODUKTER

SLS som brukes i tannkrem, finnes også i mange andre toalettartikler. Bruken av SLS kan føre til hudsensitivitet og ubehag for mange, likevel regnes det som en akseptabel ingrediens i vanlige hud- og hårpleieprodukter.

SLS-fri tannkrem

Dessverre er det også andre kjemikalier i toalettartikler, som i likhet med SLS kan ha en negativ effekt på brukeren, og som derfor bør unngås. Disse omfatter parabener, ftalater, DEA, TEA og alkohol (etylalkohol/etanol). En australsk forsker avdekket i 2009 at etanol i munnvann er en «betydelig risikofaktor» for å utvikle munnkreft. Alkohol er en penetrasjonsforsterker som gjør at kreftfremkallende stoffer lettere kan passere gjennom munnslimhinnen.

Selv om kjemikalier som SLS er mye brukt i produktene du finner på supermarkedet, er det noen hudpleieprodusenter som har bestemt seg for ikke å bruke dem. Green People er en slik produsent og tilbyr SLS-fri tannkrem laget av trygge, naturlige og sertifiserte økologiske ingredienser.

SKÅNSOM TANNHYGIENE MED SLS-FRI TANNKREM

Alle våre SLS-frie tannkremer er fremstilt uten kjemikalier som har en urovekkende helseeffekt, slik at kundene våre kan føle seg helt sikre på at vi kun bruker trygge ingredienser. Vi bruker ikke SLS, fluor, triklosan, kunstige farge- eller smaksstoffer eller andre sterke kjemikalier.

Våre tannkremer er 100 % naturlige.