GRATIS FRAKT VED KJØP OVER 399,00KR

Essensiell guide til produkter uten SLS

Essensiell guide til produkter uten SLS

Green People's økologiske skjønnhetsprodukter er alltid uten SLS. Vi bruker kun milde, ikke-irriterende skummemidler som er egnet for ultrasensitiv hud samt personer med eksem og hudallergier.

Gå direkte til våre produkter uten SLS her:

Se sjampo uten SLS her

Se tannkrem uten SLS her

Se shower gel uten SLS her

Se håndsåpe uten SLS her

Se ansiktsrens uten SLS her

Se babyprodukter uten SLS her


Hva er SLS og hvorfor bør vi unngå det?

Sodium Lauryl Sulfate (Natriumlaurylsulfat), eller SLS, er et rensemiddel som blir brukt til å få produkter til å skumme. SLS er meget effektivt til å fjerne skitt og smuss fra huden, den stripper dog også huden for dens naturlige beskyttende oljer. Selv personer uten sensitiv hud kan oppleve irritasjon når de bruker pleieprodukter med SLS, som f.eks. sjampo, shower gel eller tannkrem.

SLS er kjent for å være irriterende for huden, noe som også gjør den kjent som en av de mest irriterende skummemidlene brukt i sjampoer. SLS anses som en laboratorie-standard for irritert hud pga. dets evne til å penetrere og skade hudbarrieren.

Essentiel guide til produkter uden SLS

BBC2 showet Trust Me I'm A Doctor undersøkte effektene av SLS i populære vaskeprodukter, og de fant ut at SLS har en skadelig effekt på huden. Når en oppløsning som inneholder SLS i en lavere konsentrasjon enn i de fleste vaskeprodukter ble brukt regelmessig på huden, forårsaket det mer enn en tredobling av vanntap, omtrent det samme som om man halvveis mister det øverste laget med hud".

Ian Taylor, Kosmetisk Forsker hos Green People tilføyer: "Viktigheten av å opprettholde hudens barrierefunksjon skal ikke undervurderes. Når den fungerer korrekt, regulerer barrieren vannivået i huden, gir beskyttelse mot ytre forurensende stoffer og patogener samt forhindrer irritasjon av de skjøre, underliggende vevene. Harde rensemidler som SLS kan forstyrre denne barrierefunksjonen, noe som kan føre til langvarige hudproblemer."


Sjampo uten SLS

SLS er et av de mest vanlige skummemidlene brukt i sjampo, på tross av at det er så irriterende for huden. Dets irriterende virkninger kan skape en kløende hodebunn, noe som har fått flere og flere til å være på utkikk etter en sjampo uten SLS.

Sjampoer med SLS kan strippe håret og hodebunnen for sine naturlige gunstige oljer, som holder håret skinnende, sunt og beskyttet. Å fjerne disse oljene skaper ubalanse i hodebunnen, noe som får den til å overkompensere og produsere mer olje i et forsøk på å rebalansere hodebunnen. Denne overproduksjonen av olje gjør at håret raskt blir fettete, noe som betyr at det må vaskes oftere.

Ved å bruke en sjampo med et mildt, ikke-strippende skummemiddel, som sodium coco-sulfat, får du en fantastisk rens av håret, mens du holder din hodebunn i en naturlig og sunn balanse.

Green People's utvalg av naturlige og økologiske sjampoer uten SLS inneholder ekstremt høye nivåer av naturlige planteaktiver, som nærer, renser og balanserer, samtidig som at de er helt uten harde kjemikalier. Green People sjampoer er drøye i bruk, så man trenger bare bruke litt til hver vask.

Se alle våre sjampoer uten SLS her


Tannkrem uten SLS

Munnen er et følsomt område av kroppen, derfor er det bare naturlig at det som kan irritere huden din også kan irritere munnen. SLS brukes i tannkrem for å skape skum når du børster tennene. Skummet gjør dog ikke tannkremen mer effektiv, og det kan i stedet forårsake alvorlige tannkjøttirritasjoner.

SLS er kjent for å løse opp proteiner og har vist seg å forårsake skade på vevet i munnen. Det er også koblet sammen med tilstand som gingivitt, tilbaketrekkende tannkjøtt og tilbakevendende blemmer. Et studie i Oslo viste at når folk utsatt for blemmer stoppet å bruke tannkrem med SLS, så var det en reduksjon på 60% av symptomene deres.

Om tannkjøttet ditt blør når du børster tennene, så kan det være et tegn på at SLS'en i tannkremen din forårsaker irritasjon. Noen mennesker opplever at det å skifte til en tannkrem uten SLS kan forhindre blødende tannkjøtt.

Green People tannkremer er 100% naturlige og uten SLS. Med naturlige anti-bakterielle og anti-mikrobielle ingredienser som Myrra-olje, så holder Green People's naturlige tannkremer tenner og tannkjøtt sunne uten SLS. Med en rekke forskjellige smaker som Mynte, Peppermynte og Mandarin, har vi en naturlig SLS-fri tannkrem for hele familien.

Se alle våre tannkremer uten SLS her


Shower gel uten SLS

Akkurat som sjampoer, kan shower gels med SLS være veldig irriterende for huden. Personer med sensitiv hud eller eksem bør velge shower gels uten SLS for å sørge for at huden deres ikke mister dyrebar fukt.

Fordi SLS er så uttørkende, er det et stort behov for fuktighetskremer og bodylotion for å motvirke de skadelige virkningene fra rensemiddelet. Ved å bruke en shower gel uten SLS hjelper du huden din med å holde på fukten, noe som betyr at du ikke behøver å bruke så mye fuktighetskrem for å få en sunn og hydrert hud.

Green People's shower gels uten SLS er egnet for selv den mest sensitive huden og de som er tilbøyelige til å få eksem. De er hydrerende, milde og fylt med nærende planteaktiver, som lindrende Legestokkrose, helende Aloe Vera og beroligende, naturlige aromaer fra rene eteriske oljer.

Se alle våre shower gels uten SLS her